Επιλογή Σελίδας

weather 21°C / 69°F Ρέθυμνο

Κοινοποίηση σε

#incredible_crete

Πίτες & Καλιτσούνια

Καλιτσούνια με σπανάκι ή μάραθο ή αγριόχορτα

 

Υλικά

  • 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • νερό (τόσο όσο η ζύμη ζυμώνοντας την να μην κολλάει στα χέρια μας)
  • 1/2 κουταλάκι γλυκού αλάτι
  • 2 κουταλιές σούπας λάδι
  • 1/2 ποτηράκι του καφέ τσικουδιά
  • 2 κιλά σπανάκι ή τα άλλα χόρτα
  • 1 κρεμμύδι (20-30 τεμάχια)
  • 1 κρεμμύδι (20-30 τεμάχια)
  • 1/2 νεροπότηρο λάδι

Προετοιμασία

Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά καλά, ζυμώνουμε με τα χέρια μας το ζυμάρι και τ’ αφήνουμε για μία-δύο ώρες να φουσκώσει. Ανοίγουμε με ένα πλάστη το ζυμάρι. Φτιάχνουμε ένα μεγάλο φύλλο, πάχους 1/2 εκατοστού και το κόβουμε στο σχήμα από πιατάκι τσαγιού. Πλένουμε καλά το σπανάκι και το κόβουμε κομματάκια αφού προηγουμένως έχουμε βγάλει τις ρίζες. Το μαραίνουμε σε μία κενή κατσαρόλα για 5 λεπτά, το στύβουμε με τα χέρια μας και το βάζουμε σ’ ένα μπολ. Εκεί προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το αλάτι, το πιπέρι, το δυόσμο, το λάδι και τ’ ανακατεύουμε. Μ’ έναν πλάστη ανοίγουμε φύλλο σε μέγεθος πιάτου τσαγιού. Γεμίζουμε το κάθε φύλλο μας με μία κουταλιά της σούπας γέμιση, από τη γέμιση που έχουμε φτιάξει τα διπλώνουμε, τα κλείνουμε καλά και τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι και από τις δύο πλευρές ή τα ψήνουμε στο φούρνο, για 30-40 λεπτά, στους 180 C. Αν τα ψήσουμε στο φούρνο, τα αλείφουμε πριν με χτυπημένο αυγό και προσθέτουμε σουσάμι.

Κοινοποίηση σε
Font size selection
  • Sign Up
Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.