Select Page

weather 23°C / 73°F Άγιος Νικόλαος

Κοινοποίηση σε

#incredible_crete

Πίτες & Καλιτσούνια

Καλιτσούνια χανιώτικα τηγανητά

 

Υλικά

    Υλικά για τη ζύµη

  • 2 κιλά αλεύρι
  • ½ φλιτζάνι εξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 3 ποτήρια νερό
  • 2 κουταλάκια αλάτι
  • 1 φλιτζάνι του καφέ τσικουδιά
  • Υλικά για τη γέµιση

  • ½ κιλό µυζήθρα
  • ½ κιλό µαλάκα
  • 3 αυγά
  • ½ κιλό ανθότυρο

Κοινοποίηση σε

Προετοιμασία

Φτιάχνουµε το ζυµάρι µε το αλεύρι, το ελαιόλαδο, την τσικουδιά, το νερό και το αλάτι. Ανακατεύουµε επίσης τον ανθότυρο, τη µυζήθρα, τη µαλάκα και τα αυγά. Ανοίγουµε µε το ζυµάρι φύλλο και κόβουµε στρογγυλά κοµµάτια όσο ένα πιατάκι του καφέ. Βάζουµε λίγη γέµιση σε κάθε κοµµάτι φύλλου, το διπλώνουµε από τις άκρες, πατάµε πολύ καλά και τηγανίζουµε σε µπόλικο λάδι.

Κοινοποίηση σε

Κοινοποίηση σε
Font size selection
  • Sign Up
Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.