Επιλογή Σελίδας

weather 27°C / 81°F Ρέθυμνο

Κοινοποίηση σε

#incredible_crete

Πίτες & Καλιτσούνια

Καλιτσούνια χανιώτικα τηγανητά

 

Υλικά

  • 2 κιλά αλεύρι
  • ½ φλιτζάνι εξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 3 ποτήρια νερό
  • 2 κουταλάκια αλάτι
  • 1 φλιτζάνι του καφέ τσικουδιά
  • ½ κιλό µυζήθρα
  • ½ κιλό µαλάκα
  • ½ κιλό µαλάκα
  • ½ κιλό ανθότυρο

Προετοιμασία

Φτιάχνουµε το ζυµάρι µε το αλεύρι, το ελαιόλαδο, την τσικουδιά, το νερό και το αλάτι. Ανακατεύουµε επίσης τον ανθότυρο, τη µυζήθρα, τη µαλάκα και τα αυγά. Ανοίγουµε µε το ζυµάρι φύλλο και κόβουµε στρογγυλά κοµµάτια όσο ένα πιατάκι του καφέ. Βάζουµε λίγη γέµιση σε κάθε κοµµάτι φύλλου, το διπλώνουµε από τις άκρες, πατάµε πολύ καλά και τηγανίζουµε σε µπόλικο λάδι.

Κοινοποίηση σε
Font size selection
  • Sign Up
Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.