Επιλογή Σελίδας

weather 16°C / 61°F Άγιος Νικόλαος

Κοινοποίηση σε

#incredible_crete

Σούπες

Κακαβιά

 

Υλικά

  • 1½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • ½ κιλό ροφός ή σφυρίδα
  • 2 µεγάλα κρεµµύδια
  • 1 κιλό σκορπίδια
  • 3 µεγάλες πατάτες
  • χυµός ενός µεγάλου λεµονιού
  • Αλάτι, πιπέρι

Προετοιμασία

Σε µια µεγάλη κατσαρόλα βάζουµε µία στρώση κρεµµύδια κοµµένα στα τέσσερα, από πάνω τις πατάτες επίσης κοµµένες στα τέσσερα και στη συνέχεια τα ψάρια. Προσθέτουµε αλάτι και νερό µέχρι να φτάσει 3 δάκτυλα κάτω από τα ψάρια. Στη συνέχεια το ελαιόλαδο, που πρέπει να καλύπτει µόλις τα ψάρια.
Σκεπάζουµε την κατσαρόλα και βράζουµε σε υψηλή θερµοκρασία για 20 λεπτά και στη συνέχεια µε ανοικτό το καπάκι για άλλα 15 λεπτά. Κατεβάζουµε τη σούπα από τη φωτιά, ρίχνουµε το λεµόνι, σκεπάζουµε και την αφήνουµε 10 λεπτά. Σερβίρουµε την κακαβιά ζεστή µε άφθονο πιπέρι.

Κοινοποίηση σε
Font size selection
  • Sign Up
Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.