Επιλογή Σελίδας

weather 28°C / 82°F Ηράκλειο

Κοινοποίηση σε

#incredible_crete

Όσπρια

Γίγαντες στο φούρνο

 

Υλικά

  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 2 κρεµµύδια
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 µεγάλη ώριµη ντοµάτα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
  • ½ κουταλάκι του γλυκού κύµινο
  • 500 γρ. φασόλια γίγαντες
  • 1 µατσάκι µαϊντανό
  • 1 κουταλάκι του γλυκού πελτέ ντοµάτας
  • 1 µέτρια ντοµάτα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
  • 3-4 σταγόνες λεµόνι
  • Aλάτι, πιπέρι

Προετοιμασία

Μουσκεύουµε για 8 ώρες τα φασόλια σε κρύο νερό. Στη συνέχεια τα βράζουµε 25 λεπτά, αφού τα ξεπλύνουµε, σε καινούργιο άφθονο νερό και τα σουρώνουµε. Ψιλοκόβουµε το κρεµµύδι και το σκόρδο και τα τσιγαρίζουµε στο ελαιόλαδο. Ρίχνουµε ψιλοκοµµένο επίσης το σέλινο, τον πελτέ ντοµάτας διαλυµένο σε νερό, τα µπαχαρικά, τη ζάχαρη και το λεµόνι. Ανακατεύουµε και βάζουµε ακόµα 1 φλιτζάνι νερό. Βράζουµε τη σάλτσα περίπου 20 λεπτά. Βάζουµε τους γίγαντες σε ένα ταψί και ρίχνουµε από πάνω τη σάλτσα. Στολίζουµε µε µερικές φέτες ντοµάτας, πασπαλίζουµε µε λίγο αλάτι και πιπέρι και τους ψήνουµε για 30-40 λεπτά στους 180 βαθµούς. Σερβίρουµε το φαγητό ζεστό ή σε θερµοκρασία δωµατίου.

 

Κοινοποίηση σε
Font size selection
  • Sign Up
Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.