
Υλικά
-
Υλικά για τη γέμιση
- 1 κιλό σπανάκι
- ½ φλιτζάνι τσαγιού ψιλοκοµµένο δυόσµο
- 1 ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο
- 1 µατσάκι µαϊντανό
- ½ φλιτζάνι τσαγιού ψιλοκοµµένο µάραθο ή άνηθο
- µερικά κρεµµυδάκια φρέσκα
- 1 φλιτζάνι κρεµµύδια ξηρά κοµµένα ή τριµµένα στον τρίφτη
- 1 µάτσο άγρια χόρτα αρωµατικά
- ½ κιλό µυζήθρα (προαιρετικά)
- αλάτι & πιπέρι
- 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- νερό (τόσο όσο η ζύμη ζυμώνοντας την να μην κολλάει στα χέρια μας)
- 1/2 κουταλάκι γλυκού αλάτι
- 2 κουταλιές σούπας λάδι
- 1/2 ποτηράκι του καφέ τσικουδιά
Υλικά για τη ζύμη
Προετοιμασία
Ανοίγουμε με ένα πλάστη το ζυμάρι. Φτιάχνουμε ένα μεγάλο φύλλο, πάχους 1/2 εκατοστού και το κόβουμε στο σχήμα από πιατάκι τσαγιού. Πλένουµε τα χόρτα και τα αφήνουµε να στραγγίσουν καλά. Τα ψιλοκόβουµε και τα αλατίζουµε τρίβοντάς τα µε τα χέρια για να µαραθούν, προσθέτουµε τον µαϊντανό, τον δυόσµο κ.λπ. καθώς και τα κρεµµυδάκια, το λάδι, το πιπέρι, τη µυζήθρα και ανακατεύουµε καλά. Ανοίγουµε το φύλλο µας, όχι πολύ λεπτό, κόβουµε µε πιατάκι, βάζουµε τη γέµιση, διπλώνουµε στα δύο, κλείνουµε καλά, πατώντας τις άκρες µε πιρούνι. Τα αλείφουµε µε αυγό, αν θέλουµε, βάζουµε από πάνω και λίγο σουσάµι και τα ψήνουµε στους 180 -200 βαθµούς µισή ώρα περίπου.