Select Page

weather 13°C / 56°F Ρέθυμνο

Κοινοποίηση σε

#incredible_crete

Χόρτα & Λαχανικά

Πατάτες τηγανητές με ρίγανη και λεμόνι

 

Υλικά

  • 2 ½ φλιτζάνια ελαιόλαδο
  • 2 µεγάλες πατάτες
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • χυµός από µισό λεµόνι
  • ρίγανη τριµµένη

Κοινοποίηση σε

Προετοιμασία

Καθαρίζουµε τις πατάτες, τις κόβουµε σε χοντρά κοµµάτια, τις αλατίζουµε, τις περιχύνουµε µε λεµόνι και τις ανακατεύουµε µε τα χέρια µας πολύ καλά. Στη συνέχεια τις σκεπάζουµε και τις αφήνουµε για 40-50 λεπτά. Σε µία κατσαρόλα ή σε ένα βαθύ και στενό τηγάνι ζεσταίνουµε πολύ καλά το ελαιόλαδο. Ρίχνουµε τις πατάτες στο καυτό ελαιόλαδο και τηγανίζουµε µε ανοικτό το καπάκι της κατσαρόλας µέχρι να ροδίσουν. Τις στραγγίζουµε από το λάδι και τις σερβίρουµε αµέσως, προσθέτοντας τη ρίγανη.

Κοινοποίηση σε

Κοινοποίηση σε
Font size selection
  • Sign Up
Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.