Υλικά
- 50 γρ. αλεύρι κριθαριού
- 35 γρ. αλεύρι καλαμποκιού
- 35 γρ. αλεύρι βρώμης
- 50 γρ. λάδι
- 1 κουταλάκι κύμινο
- αλάτι & πιπέρι
Προετοιμασία
Ετοιμάζουμε μια σάλτσα καίγοντας τα τρία αλεύρια στο λάδι. Όταν θα έχουν πάρει λίγο χρώμα, προσθέτουμε λίγο-λίγο ζεστό νερό, ανακατεύοντας πάντα με ξύλινη κουτάλα για να μη σβολιάσει. Στο τέλος βάζουμε το ανάλογο πιπέρι και το κύμινο. Αυτή η σούπα μπορεί να πολύ «φτωχή», αλλά δεν παύει όμως να είναι πολύ νόστιμη γιατί το μείγμα των τριών αλευριών, καμένο στο βούτυρο, παίρνει μία ιδιαίτερη ευχάριστη γεύση. Η σούπα σερβίρεται ζεστή. Την κατοχή, στη Κρήτη ήταν πολύ συνηθισμένο φαγητό. Στα ορεινά χωριά, πρόσθεταν και τριμμένο τυρί. (Πιτσικάκη,Μαρία.2009. Παλαϊνά και Νόστιμα.)