Επιλογή Σελίδας

weather 30°C / 86°F Ρέθυμνο

Κοινοποίηση σε

#incredible_crete

Σούπες

Αλευρόσουπα

 

Υλικά

  • 50 γρ. αλεύρι κριθαριού
  • 35 γρ. αλεύρι καλαμποκιού
  • 35 γρ. αλεύρι βρώμης
  • 50 γρ. λάδι
  • 1 κουταλάκι κύμινο
  • αλάτι & πιπέρι

Προετοιμασία

Ετοιμάζουμε μια σάλτσα καίγοντας τα τρία αλεύρια στο λάδι. Όταν θα έχουν πάρει λίγο χρώμα, προσθέτουμε λίγο-λίγο ζεστό νερό, ανακατεύοντας πάντα με ξύλινη κουτάλα για να μη σβολιάσει. Στο τέλος βάζουμε το ανάλογο πιπέρι και το κύμινο. Αυτή η σούπα μπορεί να πολύ «φτωχή», αλλά δεν παύει όμως να είναι πολύ νόστιμη γιατί το μείγμα των τριών αλευριών, καμένο στο βούτυρο, παίρνει μία ιδιαίτερη ευχάριστη γεύση. Η σούπα σερβίρεται ζεστή. Την κατοχή, στη Κρήτη ήταν πολύ συνηθισμένο φαγητό. Στα ορεινά χωριά, πρόσθεταν και τριμμένο τυρί. (Πιτσικάκη,Μαρία.2009. Παλαϊνά και Νόστιμα.)

Κοινοποίηση σε
Font size selection
  • Sign Up
Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.