Επιλογή Σελίδας

weather 11°C / 51°F Ρέθυμνο

Κοινοποίηση σε

#incredible_crete

Κουλουράκια της Λαμπρής

Kοσκινίζουμε το αλεύρι και αναμειγνύουμε τη βανίλια. Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη και προσθέτουμε ένα-ένα τα αβγά. Διαλύουμε την αμμωνία στο γάλα και την ρίχνουμε στο μίγμα με το βούτυρο εναλλάξ με το αλεύρι. Όταν το μίγμα σφίξει, ζυμώνουμε με τα χέρια, ώσπου να γίνει μία ζύμη εύπλαστη που να μην κολλάει. Πλάθουμε κορδόνια σε πάχος ½ δακτύλου και τα πλέκουμε δίνοντας διάφορα σχήματα, όπως πλεξίδες, σαλιγκαράκια, στριφτά κ.α. Τα αραδιάζουμε σε λαδωμένο ταψί και τα αλείφουμε με χτυπημένο κρόκο αβγού. Τα ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 20-25 λεπτά περίπου, μέχρι να τα δούμε να ροδοκοκκινίζουν.

Κουλουράκια της ΛαμπρήςKοσκινίζουμε το αλεύρι και αναμειγνύουμε τη βανίλια. Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη και προσθέτουμε ένα-ένα τα αβγά. Διαλύουμε την αμμωνία στο γάλα και την ρίχνουμε στο μίγμα με το βούτυρο εναλλάξ με το αλεύρι. Όταν το μίγμα σφίξει, ζυμώνουμε με τα χέρια, ώσπου να γίνει μία ζύμη εύπλαστη που να μην κολλάει. Πλάθουμε κορδόνια σε πάχος ½ δακτύλου και τα πλέκουμε δίνοντας διάφορα σχήματα, όπως πλεξίδες, σαλιγκαράκια, στριφτά κ.α.

Τα αραδιάζουμε σε λαδωμένο ταψί και τα αλείφουμε με χτυπημένο κρόκο αβγού. Τα ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 20-25 λεπτά περίπου, μέχρι να τα δούμε να ροδοκοκκινίζουν. Kοσκινίζουμε το αλεύρι και αναμειγνύουμε τη βανίλια. Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη και προσθέτουμε ένα-ένα τα αβγά. Διαλύουμε την αμμωνία στο γάλα και την ρίχνουμε στο μίγμα με το βούτυρο εναλλάξ με το αλεύρι. Όταν το μίγμα σφίξει, ζυμώνουμε με τα χέρια, ώσπου να γίνει μία ζύμη εύπλαστη που να μην κολλάει.

Πλάθουμε κορδόνια σε πάχος ½ δακτύλου και τα πλέκουμε δίνοντας διάφορα σχήματα, όπως πλεξίδες, σαλιγκαράκια, στριφτά κ.α. Τα αραδιάζουμε σε λαδωμένο ταψί και τα αλείφουμε με χτυπημένο κρόκο αβγού. Τα ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 20-25 λεπτά περίπου, μέχρι να τα δούμε να ροδοκοκκινίζουν.Όταν το μίγμα σφίξει, ζυμώνουμε με τα χέρια, ώσπου να γίνει μία ζύμη εύπλαστη που να μην κολλάει. Πλάθουμε κορδόνια σε πάχος ½ δακτύλου και τα πλέκουμε δίνοντας διάφορα σχήματα, όπως πλεξίδες, σαλιγκαράκια, στριφτά κ.α. Τα αραδιάζουμε σε λαδωμένο ταψί και τα αλείφουμε με χτυπημένο κρόκο αβγού. Τα ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 20-25 λεπτά περίπου, μέχρι να τα δούμε να ροδοκοκκινίζουν.

Κοινοποίηση σε
Font size selection
  • Sign Up
Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.