Υλικά
- 1 κιλό σουπιές
- 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 1 ποτήρι του κρασιού λευκό κρασί
- 1 κιλό σπανάκι
- 2 κρεµµύδια ξερά ή 5-6 φρέσκα
- 1 φλιτζάνι του τσαγιού ελιές
- λίγο άνηθο ή µάραθο, δυόσµο
- λίγο αλάτι, πιπέρι
Προετοιμασία
Καθαρίζουµε τις σουπιές. Αφού τσιγαρίσουµε τα κρεµµύδια µε το ελαιόλαδο και προσθέσουµε τον άνηθο ή το µάραθο και τον δυόσµο, στη συνέχεια βάζουµε τις σουπιές κοµµένες κοµµάτια. Όταν πάρουν µια βράση σβήνουµε µε το κρασί και ρίχνουµε µέσα τις ελιές. Αφήνουµε τις σουπιές να µισοψηθούν και µετά προσθέτουµε το σπανάκι ψιλοκοµµένο, λίγο αλάτι, λίγο πιπέρι και 1-2 ποτήρια νερό. Βράζουµε για 10 λεπτά της ώρας ακόµα. (Αν οι ελιές είναι αλµυρές τις ξαλµυρίζουµε πρώτα βάζοντάς τες για λίγη ώρα στο νερό).