Υλικά
- 1 κιλό σουπιές
- 2 κρεμμύδια
- 1/2 κιλό κριθαράκι
- 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 3 ώριμες ντομάτες
- λίγο αλάτι, πιπέρι, 1 ξυλάκι κανέλα
Προετοιμασία
Καθαρίζουµε και πλένουµε τις σουπιές. Τσιγαρίζουµε τα ψιλοκοµµένα κρεµµύδια µε το λάδι και προσθέτουµε τις σουπιές. Αφού τις αφήσουµε να πάρουν 1-2 βράσεις ρίχνουµε τις ντοµάτες αλεσµένες, πιπέρι και κανέλα. Βράζουµε τις σουπιές µέχρι να ψηθούν και µετά ρίχνουµε στην κατσαρόλα νερό σε αναλογία 3 ½ µέρη νερό και 1 µέρος κριθαράκι. Αφού βράσει το νερό ρίχνουµε το κριθαράκι και λίγο αλάτι. Αφήνουµε το κριθαράκι να ψηθεί και να πιει τα υγρά του.