Υλικά
- 1 κιλό σουπιές
- 2 κρεµµύδια
- 1 ποτήρι ελαιόλαδο
- 3 ώριµες ντοµάτες
- ½ κιλό ρύζι
- αλάτι, πιπέρι, µοσχοκάρυδο
Προετοιμασία
Αφού καθαρίσουµε τις σουπιές ή το χταπόδι και τα πλύνουµε, στη συνέχεια τα τσιγαρίζουµε µε το ελαιόλαδο και τα κρεµµύδια. Αφού πάρουν µερικές βράσεις ρίχνουµε τις ντοµάτες αλεσµένες, το αλάτι, το πιπέρι και τα αφήνουµε να σιγοβράσουν για µία ώρα περίπου. Προσθέτουµε στην κατσαρόλα ανάλογο νερό (χρειάζονται 2,5 φλιτζάνια ζουµί για κάθε φλιτζάνι ρύζι). Όταν το νερό βράσει ρίχνουµε το ρύζι και το αφήνουµε να ψηθεί ανακατεύοντας κατά διαστήµατα. Το αποµακρύνουµε από τη φωτιά, το σκεπάζουµε µε µια καθαρή πετσέτα και το αφήνουµε 10 λεπτά πριν το σερβίρουµε.