Select Page

weather 12°C / 53°F Χανιά

Κοινοποίηση σε

#incredible_crete

Ψάρια & Θαλασσινά

Σουπιές ή χταπόδι με ρύζι

 

Υλικά

  • 1 κιλό σουπιές
  • 2 κρεµµύδια
  • 1 ποτήρι ελαιόλαδο
  • 3 ώριµες ντοµάτες
  • ½ κιλό ρύζι
  • αλάτι, πιπέρι, µοσχοκάρυδο

Προετοιμασία

Αφού καθαρίσουµε τις σουπιές ή το χταπόδι και τα πλύνουµε, στη συνέχεια τα τσιγαρίζουµε µε το ελαιόλαδο και τα κρεµµύδια. Αφού πάρουν µερικές βράσεις ρίχνουµε τις ντοµάτες αλεσµένες, το αλάτι, το πιπέρι και τα αφήνουµε να σιγοβράσουν για µία ώρα περίπου. Προσθέτουµε στην κατσαρόλα ανάλογο νερό (χρειάζονται 2,5 φλιτζάνια ζουµί για κάθε φλιτζάνι ρύζι). Όταν το νερό βράσει ρίχνουµε το ρύζι και το αφήνουµε να ψηθεί ανακατεύοντας κατά διαστήµατα. Το αποµακρύνουµε από τη φωτιά, το σκεπάζουµε µε µια καθαρή πετσέτα και το αφήνουµε 10 λεπτά πριν το σερβίρουµε.

Κοινοποίηση σε
Font size selection
  • Sign Up
Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.