Select Page

weather 24°C / 76°F Ηράκλειο

Κοινοποίηση σε

#incredible_crete

Ψάρια & Θαλασσινά

Σουπιές με το μελάνι τους

 

Υλικά

  • 1½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 κιλό σουπιές φρέσκιες, µικρές
  • 1 µεγάλο κρεµµύδι

Προετοιμασία

Καθαρίζουµε τις σουπιές, αφαιρώντας το κεντρικό κόκαλο, τα εντόσθια και το µελάνι τους. Τις πλένουµε και τις κόβουµε κοµµάτια αν είναι µεγάλες. Κρατάµε 3-4 σακουλάκια µελάνι. Ζεσταίνουµε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουµε το κρεµµύδι µέχρι να ροδοκοκκινίσει. Στη συνέχεια ρίχνουµε τις σουπιές, τις γυρίζουµε από όλες τις πλευρές για να ροδίσουν ελαφρά και προσθέτουµε 2 φλιτζάνια νερό. Σκεπάζουµε την κατσαρόλα και αφήνουµε να σιγοβράσουν οι σουπιές 30 λεπτά. Ανοίγουµε έπειτα και ρίχνουµε τα µελάνια, το αλάτι, το κρασί. Συνεχίζουµε το βράσιµο του φαγητού για 25-30 λεπτά, µέχρι να ψηθούν τελείως οι σουπιές.

Κοινοποίηση σε
Font size selection
  • Sign Up
Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.