Υλικά
- 1 φλιτζάνι αλεύρι
- 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. αλάτι
- 4 αυγά, χτυπημένα
- 2 φλιτζάνια γάλα
- 1/2 κιλό κιμάς
- 1/2 φλιτζάνι λάδι ή βούτυρο
- 1/2 φλιτζάνι λάδι ή βούτυρο
- 3 αυγά
- 1 φλιτζάνι τριμμένο τυρί
- Αλάτι και πιπέρι και λίγο μοσχοκάρυδο
Προετοιμασία
Χτυπήστε όλα τα υλικά με ένα λεπτό σύρμα. Αλείψτε το τηγάνι με ελαιόλαδο και προσθέστε 1/2 φλιτζανάκι από το προετοιμασμένο μείγμα. Ανακινήστε το τηγάνι, για να καλυφθεί όλη η επιφάνειά του και βάλτε το στη φωτιά για να πήξει. Κατόπιν, κατεβάστε το από τη φωτιά και γυρίστε προσεκτικά την κρέπα με μια ξύλινη σπάτουλα και αφήστε την να ψηθεί και από την άλλη πλευρά. Τηγανίστε όλες τις κρέπες με τον ίδιο τρόπο και αφήστε τις να κρυώσουν.
Σοτάρετε τον κιμά με το λάδι και τα κρεμμύδια (χωρίς τη ντομάτα), βάλτε τον σε ένα μπολ και προσθέστε τα αυγά, το τυρί και το αλατοπίπερο. Σε ένα κατσαρολάκι φτιάξτε μια πηχτή κρέμα με 2 κ.σ. βούτυρο (καυτό), 2 κ.σ. αλεύρι, 1 φλιτζάνι γάλα, ένα χτυπημένο αυγό και λίγο μοσχοκάρυδο. Χτυπήστε 2 αυγά, βουτήξτε τις κρέπες πρώτα σε αυτά και μετά σε τριμμένη φρυγανιά. Τηγανίστε σε μέτρια θερμοκρασία.
Αν θέλετε, πασπαλίστε τις με τυρί, λαδώστε ένα ταψί και ψήστε τις στο φούρνο για μισή ώρα. Πριν τις βάλετε στο φούρνο, πασπαλίστε με ντομάτα. Απλώστε την κρέμα και τον κιμά επάνω στις κρέπες και τυλίξτε τις.