Επιλογή Σελίδας

weather 21°C / 69°F Ρέθυμνο

Κοινοποίηση σε

#incredible_crete

Ψάρια & Θαλασσινά

Μπακαλιάρος με χόρτα τσιγαριαστά

 

Υλικά

  • 1 κιλό μπακαλιάρο παστό
  • 1/2 κιλό σπανάκι
  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • 2-3 ώριμες τομάτες
  • 1 κιλό άγρια χόρτα
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια
  • 1 νεροπότηρο λάδι
  • αλάτι, πιπέρι

Προετοιμασία

Ξαρμυρίζουμε από το βράδυ τον μπακαλιάρο (αλλάζοντας το νερό 2-3 φορές) και τον κόβουμε σε κομμάτια. Πλένουμε και καθαρίζουμε καλά τα χόρτα και το σπανάκι. Τσιγαρίζουμε στο λάδι τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια και τα σκόρδα μέχρι να ροδίσουν. Κατόπιν, ρίχνουμε λίγα-λίγα τα χόρτα και το σπανάκι έως ότου μαραθούν. Μετά βάζουμε τις τριμμένες τομάτες με το λίγο αλάτι και πιπέρι και τ’ αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί για 20 λεπτά, σε μέτρια φωτιά. Δέκα λεπτά πριν ψηθούν, τοποθετούμε τα κομμάτια του μπακαλιάρου. Το φαγητό αυτό γίνεται και με τομάτες και χωρίς.

Κοινοποίηση σε
Font size selection
  • Sign Up
Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.