Υλικά
- 1 κόκορας (1,5 – 2 κιλά περίπου, κομμένος σε μερίδες)
- 4-5 φρέσκιες ντομάτες ψιλοκομμένες
- 3-4 καρφάκια γαρύφαλλου
- Κεφαλοτύρι τριμμένο για πασπάλισμα
- 1 φλιτζάνι τσαγιού λάδι
- ½ φλιτζάνι τσαγιού άσπρο κρασί ξηρό
- 1 κουταλιά σούπας πελτέ ντομάτας
- 1 ξυλάκι κανέλας
- αλάτι, πιπέρι
- 1 πακέτο μακαρόνι Νο 3
Προετοιμασία
Ζεσταίνετε το λάδι και σοτάρετε τα κομμάτια του κόκορα, μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές. Σβήνετε με το κρασί, ρίχνετε την ντομάτα, τον πελτέ της ντομάτας διαλυμένο σε λίγο νερό, την κανέλα, τα γαρύφαλλα, αλάτι και πιπέρι. Βράζετε τον κόκορα σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσει, περίπου 1 ώρα. Όσο βράζει το φαγητό, προσθέτετε λίγο ζεστό νερό, αν χρειάζεται. Βράζετε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό. Τα σουρώνετε, βγάζετε τον κόκορα από την κατσαρόλα, βγάζετε και πετάτε την κανέλλα και τα γαρύφαλλα και ρίχνετε μέσα τα μακαρόνια για να πάρουν μια βράση. Τα ανακατεύετε να πάει η σάλτσα παντού, σερβίρετε τον κόκορα με τα μακαρόνια σε μια πιατέλα και τα πασπαλίζετε με το τυρί.