Select Page

weather 15°C / 59°F Χανιά

Κοινοποίηση σε

#incredible_crete

Πίτες & Καλιτσούνια

Κοτόπιτα με Μανιτάρια

 

Υλικά

    Υλικά για τη γέμιση

  • 1 µέτριο κοτόπουλο
  • 500 γρ. µανιτάρια
  • 250 γρ. ζαµπόν
  • 250 γρ. διάφορα τυριά
  • 1 φλιτζανάκι ζωµό κρέατος
  • 1 κουταλιά κορν-φλάουρ
  • 2 ασπράδια αυγών
  • µαϊντανό
  • σκόρδο 2-3 σκελίδες
  • Υλικά για το φύλλο

  • 150 γρ. ελαιόλαδο
  • 4 φύλλα κρούστας ή 2 φύλλα ζύµης που φτιάχνουµε µόνοι µας

Κοινοποίηση σε

Προετοιμασία

Βράζουµε το κρέας, αφαιρούµε τα κόκαλα και το κόβουµε σε µικρά κοµµατάκια. Σοτάρουµε το κρέας µε το λάδι, προσθέτουµε τα µανιτάρια, το σκόρδο, το ζαµπόν και τον µαϊντανό. Απλώνουµε τα δύο φύλλα ή το ένα χειροποίητο στο ταψί το οποίο έχουµε λαδώσει και ρίχνουµε τη γέµιση και από πάνω τα τυριά. Περιχύνουµε µε κρέµα που έχουµε φτιάξει µε ένα φλιτζάνι ζωµό κρέατος, µια κουταλιά κορν-φλάουρ και δύο ασπράδια αυγού. Βάζουµε από πάνω τα άλλα δύο (ή το ένα) φύλλα ζύµης, τα αλείφουµε µε λίγο γάλα εβαπορέ και πασπαλίζουµε µε σουσάµι. Ψήνουµε την πίτα σε µέτριο φούρνο περίπου µισή ώρα.

Κοινοποίηση σε

Κοινοποίηση σε
Font size selection
  • Sign Up
Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.