Επιλογή Σελίδας

weather 28°C / 82°F Ηράκλειο

Κοινοποίηση σε

#incredible_crete

No_image_recipes1

Σαλάτες

Κάππαρη Τουρσί

 

Υλικά

  • 1 κιλό κάππαρη
  • 1 κιλό ξύδι αρωματισμένο
  • Κανέλλα
  • Σκόνη μουστάρδας
  • Τριμμένο δυόσμο
  • Aλάτι
  • Γαρύφαλλα
  • Δενδρολίβανο
  • Δενδρολίβανο

Προετοιμασία

Ετοιμάζετε το αρωματισμένο ξύδι ως εξής: Ζεσταίνετε το ξύδι και μέσα βάζετε ένα τουλουπάνι με τα προαναφερθέντα αρωματικά φυτά και το αφήνετε για λίγες ώρες, ώστε να δώσουν το άρωμα τους. Μαζεύετε κλειστά μπουμπούκια κάππαρης και «ψιλές κορφές». Βράζετε 3 κιλά νερό και το ρίχνετε σε λεκάνη που έχετε βάλει την κάππαρη.

Την αφήνετε με το νερό για 24 ώρες. Το ίδιο κάνετε και τις επόμενες 24 ώρες αφού αλλάξετε πρώτα το νερό.  Στη συνέχεια αφήνετε την κάππαρη για άλλες 2-3 ημέρες σε κρύο νερό, το οποίο αλλάζετε κάθε μέρα 1-2 φορές, για να ξεπικρίσει. Ετοιμάζετε την άλμη. Η άλμη πρέπει να είναι δυναμικότητας 10% (δηλαδή στα 9 κιλά νερό χρησιμοποιείτε ένα κιλό αλάτι).  Σε γυάλινο βάζο βάζετε τα 2/3 άλμη και το 1/3 αρωματισμένο ξύδι. Μετά βάζετε την κάππαρη, κλείνετε καλά με το καπάκι και τη διατηρείτε συνέχεια μέσα στην άλμη. Σερβίρεται με λάδι και ξύδι, αφού πρώτα ξεπλυθεί καλά.

Κοινοποίηση σε
Font size selection
  • Sign Up
Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.