
Υλικά
- 1 ποτήρι λάδι
- 640 γραμ. αλεύρι
- 1 κουταλάκι γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 1.280 γραμ. ζάχαρη
- 100 γραμ. γάλα
- 1 κουταλιά σούπας σόδα
- 1 ποτήρι νερού αμύγδαλα κοπανισμένα
- ξύσμα 1 λεμονιού και βανίλια
- 6 αυγά
Προετοιμασία
Χτυπάτε καλά το λάδι με τη ζάχαρη και προσθέτετε τη σόδα διαλυμένη στο γάκα και τα αμύγδαλα. Ανακατεύετε το μπέικιν πάουντερ στο αλεύρι και χτυπάτε χωριστά τα αυγά. Ρίχνετε τα αυγά, το ξύσμα του λεμονιού και τη βανίλια στο αλεύρι και προσθέτετε και το μίγμα με το λάδι, τη ζάχαρη, τη σόδα και τα αμύγδαλα. Τα ανακατεύετε όλα μαζί και τα ρίχνετε σε λαδωμένο ταψί. Ψήνετε σε μέτριο φούρνο.