Select Page

weather 30°C / 86°F Ηράκλειο

Κοινοποίηση σε

#incredible_crete

No_image_recipes1

Γλυκά

Γλυκό μπουρέκι

 

Υλικά

  • ½ κιλό αλεύρι
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • χυµός 1 λεµονιού
  • 1 ποτήρι γάλα
  • 1 κιλό µυζήθρα γλυκιά
  • 3-4 κουταλιές ζάχαρη
  • 2 αυγά
  • κανέλα ή βανίλια
  • λίγο αλάτι
  • ξύσµα λεµονιού ή πορτοκαλιού

Κοινοποίηση σε

Προετοιμασία

Ανακατεύουµε όλα τα υλικά για το φύλλο µαζί και ζυµώνουµε πολύ καλά τη ζύµη. Φτιάχνουµε 3 φύλλα. Στρώνουµε το πρώτο φύλλο σε ταψί που έχουµε αλείψει µε βούτυρο. Το πασπαλίζουµε µε ζάχαρη και κανέλα και το βάζουµε σε προθερµασµένο φούρνο για 10 λεπτά να ψηθεί λίγο. Στη συνέχεια απλώνουµε πάνω τη µισή µυζήθρα και στρώνουµε άλλο φύλλο. Πασπαλίζουµεκαι το δεύτερο φύλλο µε ζάχαρη και κανέλα και πάνω βάζουµε την άλλη µισή µυζήθρα. Τοποθετούµε πάνω το τελευταίο φύλλο. Το πασπαλίζουµε και αυτό µε ζάχαρη και κανέλα, το περιχύνουµε µε 3 κουταλιές λιωµένο βούτυρο και βάζουµε το µπουρέκι να ψηθεί στον φούρνο. Όταν έχει ψηθεί λίγο περιχύνουµε µε ένα φλιτζάνι γάλα και συνεχίζουµε το ψήσιµο.

Κοινοποίηση σε

Κοινοποίηση σε
Font size selection
  • Sign Up
Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.