Επιλογή Σελίδας

weather 30°C / 85°F Ηράκλειο

Κοινοποίηση σε

#incredible_crete

Πίτες & Καλιτσούνια

Χανιώτικο μπουρέκι

 

Υλικά

  • 1/2 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 3 κουταλιές λάδι
  • 1 ποτηράκι κόκκινο κρασί
  • 1 (περίπου) ποτήρι χλιαρό νερό
  • 1/2 κουταλάκι αλάτι
  • 1 1/2 κιλό πατάτες κομμένες σε λεπτές ροδέλες
  • 1 1/2 κιλό κολοκύθια κομμένα σε λεπτές ροδέλες
  • 1 1/2 κιλό κολοκύθια κομμένα σε λεπτές ροδέλες
  • 1 νεροπότηρο αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κιλό μυζήθρα
  • 200 γρ. τυρί κασέρι τριμμένο
  • 1 (περίπου) φλιτζάνι λάδι
  • 4 κουταλιές στάκα
  • 1 ποτήρι γάλα
  • σουσάμι για το πασπάλισμα
  • Αλάτι, πιπέρι

Προετοιμασία

Ετοιμάζουμε το φύλλο : ρίχνουμε το νερό, το λάδι, το αλάτι και το κρασί μέσα στο αλεύρι και τα ζυμώνουμε καλά. Σκεπάζουμε τη ζύμη και την αφήνουμε για 30 λεπτά περίπου. Χωρίζουμε τη ζύμη σε δύο μέρη και ανοίγουμε δύο μέτρια φύλλα. Απλώνουμε το ένα φύλλο σε ένα μεγάλο λαδωμένο ταψί. Απλώνουμε μετά σε στρώσεις τις πατάτες, τα κολοκύθια και τη μυζήθρα. Ρίχνουμε πάνω στην κάθε στρώση λίγο αλάτι και πιπέρι, λίγο δυόσμο, λίγο αλεύρι και λίγο κασέρι. Χτυπάμε τα αυγά με το γάλα και τη στάκα και ρίχνουμε αυτό το μείγμα από πάνω. Περιχύνουμε το μπουρέκι με το λάδι. Τοποθετούμε από πάνω το άλλο φύλλο, το αλείφουμε με λίγο λάδι και το πασπαλίζουμε με σουσάμι. Κόβουμε το μπουρέκι σε τετράγωνα κομμάτια και το ψήνουμε για 1 – 1 1/4 ώρα σε μέτρια προθερμασμένο φούρνο, στους 180 C.

Κοινοποίηση σε
Font size selection
  • Sign Up
Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.