Επιλογή Σελίδας

weather 29°C / 84°F Άγιος Νικόλαος

Κοινοποίηση σε

#incredible_crete

Χταπόδι βραστό ξυδάτο

 

Υλικά

  • 1 κιλό χταπόδι
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζανάκι ξύδι
  • πιπέρι, ρίγανη

Προετοιμασία

Πλένουµε το χταπόδι καλά και το καθαρίζουµε. Το βάζουµε στην κατσαρόλα να βράσει σε σιγανή φωτιά µε το δικό του νερό. Αν αφού πιει το νερό του δεν έχει ψηθεί τελείως, ρίχνουµε λίγο νερό ακόµα. Όταν ψηθεί (µετά από µία ώρα περίπου) το βγάζουµε από την κατσαρόλα και το κόβουµε µικρά κοµµατάκια. Χτυπάµε το ελαιόλαδο µε το ξίδι, το σκόρδο ψιλοκοµµένο, το πιπέρι και τη ρίγανη και περιχύνουµε το χταπόδι. Το χταπόδι δεν χρειάζεται αλάτι. Διατηρείται στο ψυγείο αρκετές µέρες.

Κοινοποίηση σε
Font size selection
  • Sign Up
Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.