Select Page

weather 15°C / 59°F Ηράκλειο

Κοινοποίηση σε

#incredible_crete

Σούπες

Ψάρι βραστό και ψαρόσουπα

 

Υλικά

  • 2 κιλά ψάρια (ροφός ή φαγκρί ή μπακαλιάροι ή σκορπίδια κ.ά.)
  • 2 κρεμμύδια
  • 1 ματσάκι σέλινο
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 2 λεμόνια
  • ½ κιλό κολοκυθάκια
  • ½ κιλό καρότα
  • 3 πατάτες
  • ½ φλιτζάνι λάδι
  • ½ φλιτζάνι ρύζι
  • 2 κρόκους αυγών

Κοινοποίηση σε

Προετοιμασία

Kαθαρίζουμε και πλένουμε το ψάρι και τα λαχανικά. Κόβουμε σε μέτρια κομμάτια τα καρότα, το σέλινο, τις πατάτες, το κρεμμύδι. Αφήνουμε τα κολοκυθάκια ολόκληρα και αν είναι μεγάλα τα κόβουμε στα δύο. Γεμίζουμε ως τη μέση μία κατσαρόλα με νερό και μόλις βράσει ρίχνουμε μέσα το λάδι, τα καρότα, τα κρεμμύδια και το σέλινο. Τα αφήνουμε να βράσουν 15 λεπτά περίπου και στη συνέχεια προσθέτουμε τις πατάτες, τα κολοκύθια, το ψάρι, αλάτι και πιπέρι. Μετά από μισή ώρα, όταν δούμε ότι όλα τα λαχανικά και το ψάρι είναι ψημένα, τα βγάζουμε από την κατσαρόλα με τρυπητή κουτάλα και τα σερβίρουμε σε πιατέλα. Αν θέλουμε, κρατάμε λίγα (έως και τα μισά) από τα λαχανικά και ένα κομμάτι από το ψάρι, τα πολτοποιούμε και τα ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα με το ζωμό.

Τα αφήνουμε να πάρουν μία βράση και βάζουμε το ρύζι. Το αφήνουμε 15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει και σβήνουμε τη φωτιά. Ετοιμάζουμε το αυγολέμονο ως εξής. Χτυπάμε τους κρόκους των αυγών και χωρίς αν σταματήσουμε το χτύπημα ρίχνουμε σταδιακά το χυμό των λεμονιών και λίγο από το ζωμό. Αφού ετοιμάσουμε το αυγολέμονο το ρίχνουμε στην κατσαρόλα. Ανακατεύουμε και η σούπα μας είναι έτοιμη.

Κοινοποίηση σε

Κοινοποίηση σε
Font size selection
  • Sign Up
Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.