Υλικά
- 1 κιλό φλούδες νεραντζιών
- 1 κιλό ζάχαρη
- 1 λεμόνι
Προετοιμασία
Aρχίζουμε πλένοντας τα νεράντζια με άφθονο νερό. Τα στεγνώνουμε και τα τρίβουμε στον τρίφτη για να αφαιρεθεί λίγη από την εξωτερική τους επιφάνεια. Τα χαράζουμε κάθετα και αφαιρούμε τα κομμάτια της φλούδας. Παίρνουμε μία-μία φλούδα, την τυλίγουμε ρολό με το λευκό μέρος προς τα μέσα και την περνάμε με χοντρή βελόνα σε κλωστή (ή κλείνουμε ένα-ένα ρολλάκι χωριστά με οδοντογλυφίδα). Αφού περάσουμε όλα τα κομμάτια στην κλωστή και στερεώσουμε καλά τις άκρες για να μην ξεπεράσουν, τα βράζουμε σε άφθονο νερό, μέχρι να μαλακώσουν. Στη συνέχεια τα βάζουμε σε κρύο νερό και για μία ολόκληρη μέρα το αλλάζουμε κάθε 3-4 ώρες, μέχρι τα νεράντζια να ξεπικρίσουν. Τα στραγγίζουμε καλά, τα απλώνουμε σε πετσέτα και αφαιρούμε την κλωστή. Έπειτα, τα τοποθετούμε σε κατσαρόλα, καλύπτοντάς τα με τη ζάχαρη και 1 φλιτζάνι νερό. Βράζουμε το γλυκό μέχρι δέσει το σιρόπι. Λίγο πριν το κατεβάσουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το χυμό του λεμονιού. Αφήνουμε τα νερατζάκια να κρυώσουν και το τοποθετούμε σε καθαρό και στεγνό βάζο.