Υλικά
- 150 γρ. πάστα κριθαράκι
- 2 κρεμμύδια
- 200 γρ. λάδι, αλάτι
- ½ κιλό ντομάτες ώριμες
- 1 ρίζα σέλινο
- 2-3 σπυριά πιπέρι
Προετοιμασία
Κόβουμε κομμάτια τις ντομάτες το κρεμμύδι και το σέλινο και το βάζουμε στη κατσαρόλα με 1,5 νερό ή ζωμό. Ρίχνουμε το αλάτι και το πιπέρι και τα βράζουμε χωρίς τη πάστα. Όταν είναι σχεδόν έτοιμα ρίχνουμε το κριθαράκι και συνεχίζουμε μέχρι να ψηθεί.
(Πιτσικάκη,Μαρία.2009. Παλαϊνά και Νόστιμα.)