Υλικά
- 1 ματσάκι άνιθο
- 1 ματσάκι μάραθο
- 1 ματσάκι φρέσκο κρεμμύδι
- 1 ματσάκι αγόγλωσσοι
- 1 ματσάκι μαϊντανό
- 1 ματσάκι δυόσμο
- 1 ξερό κρεμμύδι
Προετοιμασία
Αγόγλωσσος- σε μικρά κομματάκια που έχουν ζεματιστεί πρώτα- μαϊντανός, φρέσκο κρεμμύδι, μάραθο, λάδι, αλεύρι και άνηθο είναι τα συνθετικά τους. Πλάθονται όλα τα υλικά μαζί. Οι αλευρωμένοι ‘αγογλωσσοκεφτέδες’ τηγανίζονται σε ελαιόλαδο και δίνουν ένα πολύ καλό αποτέλεσμα.
Αγόγλωσσοι: Το επονομαζόμενο και ως ‘ψάρι του βουνού’ διότι μαγειρεύεται όπως η μαρίδα, τηγανητό με αλεύρι ή κουρκούτι και φυσικά με ελαιόλαδο. Μαζεύουμε τις κορυφές, τις πλένουμε με λίγο αλεύρι και αλάτι και είναι έτοιμες για το τηγάνι μας. Με το ίδιο χόρτο γίνονται και οι ‘Αγογλωσσοκεφτέδες’. Ως χόρτο έχει πολύ μεγάλη περιεκτικότητα σε βιταμίνη Ε.
Πηγή: Κα Παντελάκη Ιωάννα