Επιλογή Σελίδας

weather 25°C / 77°F Χανιά

Κοινοποίηση σε

#incredible_crete

Ψάρια & Θαλασσινά

Ψάρια στο φούρνο πλακί

 

Υλικά

  • 1 κιλό ψάρι (σφυρίδα, συναγρίδα, παλαμίδα),
  • 1 ματσάκι μαϊντανό
  • 1 φλιτζάνι φρυγανιά
  • 1 ποτήρι λάδι,
  • 1/2 κιλό ντομάτες
  • 2 σκελίδες σκόρδο,
  • χυμό ενός λεμονιού,
  • αλάτι, πιπέρι

Προετοιμασία

Καθαρίζουμε και πλένουμε το ψάρι. Ψιλοκόβουμε το μαϊντανό και τον ανακατεύουμε με το σκόρδο ψιλοκομμένο, αλάτι, πιπέρι και τη φρυγανιά Ψιλοκόβουμε τις μισές ντομάτες χωρίς σπόρους και φλούδες και τις στρώνουμε σε ένα ταψί. Πάνω βάζουμε το ψάρι και το πασπαλίζουμε με τα μπαχαρικά, πάνω βάζουμε τις άλλες μισές ντομάτες ψιλοκομμένες, ραντίζουμε με το λάδι και το χυμό ενός λεμονιού και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο.

Πηγή: Δήμος Αγίου Νικολάου

Κοινοποίηση σε
Font size selection
  • Sign Up
Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.