Υλικά
- 500 γρ. ασκορδουλάκους
- 1 κιλό κρεμμύδια
- 100 γρ. ελαιόλαδο
- 10 γρ. αλεύρι
- 10 γρ. αλάτι
- 30 γρ. ξύδι
Προετοιμασία
Καθαρίζουμε τους ασκορδουλάκους. Στη συνέχεια τους βράζουμε 2-3 φορές έτσι ώστε να ξεπικρίσουν. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα λίγο ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια για λίγο. Έπειτα προσθέτουμε τους ασκορδουλάκους λίγο αλάτι και λίγο νερό (προσθέτουμε νερό όποτε χρειάζεται). Όταν θα είναι σχεδόν έτοιμο ανακατεύουμε σε ένα πιάτο ένα κουταλάκι αλεύρι και χυμό από το φαγητό που μαγειρεύεται και τα προσθέτω στην κατσαρόλα. Ανακατεύουμε μια φορά και κλείνουμε την κουζίνα. Μικρά μυστικά: το ξύδι το προσθέτουμε στο πιάτο με το αλεύρι. (Η συνταγή είναι από την Φανουράκη Σοφία.)