Επιλογή Σελίδας

weather 10°C / 50°F Ηράκλειο

Κοινοποίηση σε

#incredible_crete

Γλυκά

Βερίκοκο μαρμελάδα

 

Υλικά

  • 1 κιλό βερίκοκα
  • 1 κιλό ζάχαρη
  • ½ φλιτζάνι τσαγιού νερό
  • 1 κουταλάκι γλυκού χυμό λεμονιού

Προετοιμασία

Διαλέγετε ώριμα βερίκοκα και γερά. Τα πλένετε, αφαιρείτε τα κουκούτσια τους και τα βράζετε σε νερό. Αφού βράσουν και λιώσουν τα περνάτε από σίτα ή από μύλο λαχανικών στο ψιλό κόσκινο. Μαζεύετε τον πολτό και τον βάζετε μαζί με τη ζάχαρη σε φαρδιά κατσαρόλα. Ανακατεύετε με ξύλινο κουτάλι και βράζετε σε δυνατή φωτιά. Κατά τη διάρκεια του βρασμού ανακατεύετε την μαρμελάδα συνέχεια για να μην πιάσει. Όταν από το κουτάλι πέφτει μια πλατειά πυκνή μάζα, η μαρμελάδα είναι έτοιμη. Προσθέτετε τον χυμό λεμονιού, αφήνετε να κρυώσει και σερβίρετε σε στεγνά γυάλινα ή πήλινα βάζα.

Κοινοποίηση σε
Font size selection
  • Sign Up
Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.