Επιλογή Σελίδας

weather 9°C / 48°F Χανιά

Κοινοποίηση σε

#incredible_crete

No_image_recipes1

Γλυκά

Αμυγδαλόπιτα

 

Υλικά

  • 3 φλιτζάνια αμυγδαλόψιχα κοπανισμένη
  • 8 αβγά
  • 1 ½ φλιτζάνι ζάχαρη
  • 3 φρυγανιές κοπανισμένες
  • ½ ποτηράκι κρασιού κονιάκ
  • 2 κουταλάκια baking powder
  • Ξύσμα ενός λεμονιού
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 ½ φλιτζάνι νερό
  • 2 φλιτζάνια ζάχαρη
  • 2 φλιτζάνια ζάχαρη

Προετοιμασία

Xτυπάμε τη ζάχαρη με τους κρόκους των αβγών μέχρι ν’ ασπρίσουν. Διαλύουμε το baking powder στο κονιάκ και το προσθέτουμε στο μίγμα μαζί με τα αμύγδαλα, τις φρυγανιές και το ξύσμα λεμονιού. Κατόπιν, χτυπάμε τ’ ασπράδια μέχρι να γίνουν σφιχτή μαρέγκα και τα ρίχνουμε στο μίγμα μαζί με το αλάτι. Αδειάζουμε το μίγμα σε βουτυρωμένο ταψάκι και το ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 45 λεπτά περίπου. Στο μεταξύ ετοιμάζουμε το σιρόπι και περιχύνουμε το γλυκό μόλις το βγάλουμε από το φούρνο.

Κοινοποίηση σε
Font size selection
  • Sign Up
Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.