Επιλογή Σελίδας

weather 17°C / 63°F Ηράκλειο

Κοινοποίηση σε

#incredible_crete

Οροπέδιο Ζήρου-Βοΐλα

Ποδηλατικές Διαδρομές

Λασίθι

Από το οροπέδιο της Ζήρου που βρίσκεται στα 600 περίπου μέτρα ύψος από τη θάλασσα και βορειοδυτικά του ξετυλίγεται η ποδηλατική μας διαδρομή. Η άνοιξη είναι η ιδανικότερη περίοδος για βοτανικές περιηγήσεις και παρατηρήσεις.

Η πορεία μας προς τον Χανδρά (δυτικά) διευκολύνει την πρωινή διαδρομή σας έχοντας στην πλάτη τον ήλιο. Μία στενή κατάφυτη από αμπέλια λωρίδα γης κατευθύνει την ασφαλτοστρωμένη διαδρομή. Μπαίνοντας στον Χανδρά ακολουθείτε δεξιά την έξοδο της ασφάλτου και πάλι δεξιά,σε κοντινή απόσταση, το χωματόδρομο για Κατελιώνα (μικρή παράκαμψη καταλήγει στη Βόϊλα με ιστορικό, θρησκευτικό και αρχιτεκτονικό ενδιαφέρον – 200 μέτρα από τη διαδρομή σας).

Η συνέχεια της ίδιας κατεύθυνσης περνά από τη Σίτανο που μας περιμένει προστατευμένη από τους βορειοδυτικούς ανέμους. Τόπος μετοίκησης των κατοίκων της αρχαίας Ιτάνου μετά την καταστροφή της όπως πιστεύεται. Η πορεία σας μετά τη Σίτανο κατευθύνεται αριστερά και δυτικά και αρχίζει μετά από λίγο να κατηφορίζει για Κατσιδώνι (υπάρχει παραδοσιακό καφενείο). Χωματόδρομος αριστερά (πριν το χωριό) μέσα από λιόφυτα σας φέρνει νότια στον ασφάλτινο δρόμο που οδηγεί αριστερά για Χανδρά και Ζήρο από όπου και ξεκινήσατε.

Νότια και κοντά στη Ζήρο υπάρχουν μικρά χωριά και οικισμοί άθικτα «από τον σύγχρονο πολιτισμό» και νοτιότερα όμορφες παραλίες του Λιβυκού πελάγους όπως ο Ξερόκαμπος, αλλά και το ιδιαίτερης φυσικής ομορφιάς Κουφονήσι. Από βοτανικής πλευράς η περιοχή Μονής Καψά με το ομώνυμο φαράγγι και ο Γούδουρας έχει ορισμένα σπάνια ενδημικά είδη χλωρίδας που υπάρχουν μόνο εδώ.!

Love

Κοινοποίηση σε

Περισσότερες Πληροφορίες

Τοποθεσία

 
 

Love

Κοινοποίηση σε
Font size selection
  • Sign Up
Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.