Επιλογή Σελίδας

weather 20°C / 68°F Χανιά

Κοινοποίηση σε

#incredible_crete

Βασιλική-Παπαγιαννάδες

Διαδρομές Ε4

Λασίθι

Διασχίζουμε το μικρό χωριό της Βασιλικής και πιάνουμε άσφαλτο, που μας βγάζει πάνω στην εθνική οδό Ιεράπετρας-Αγίου Νικολάου. Διασχίζουμε την άσφαλτο και περνάμε απέναντι στο χωματόδρομο που πηγαίνει προς το μικρό χωριό Μοναστηράκι. Περνάμε μέσα από το μικρό χωριό και ανηφορίζουμε τον δύσβατο χωματόδρομο σε νοτιοανατολική κατεύθυνση.

Σε σημαδεμένο σημείο εγκαταλείπουμε τον χωματόδρομο προς τα αριστερά. Τώρα πιάνουμε ένα ανηφορικό μονοπάτι που σε λίγο μας βγάζει πάνω στον χωματόδρομο που έρχεται από το Κάτω Χωριό και συνεχίζει για το ορεινό χωριό της Θρυπτής. Στα αριστερά και κάτω μας βρίσκεται ένα από τα πιο δύσβατα φαράγγια της Κρήτης – το φαράγγι του Χα(απαιτείται αναρριχητικός εξοπλισμός).

Συνεχίζουμε την ανηφορική πορεία μας πάνω στο χωματόδρομο έως το χωριό Θρυπτή, αφού πρώτα ρίξουμε μια τελευταία ματιά στην πράσινη κοιλάδα της Ιεράπετρας που βρίσκεται στο πιο στενό σημείο του νησιού μεταξύ Βορρά και Νότου. Περνάμε στο επάνω μέρος του χωριού Θρυπτή και το εγκαταλείπουμε πάνω σε χωματόδρομο. Στα δεξιά μας υψώνεται η πιο ψηλή κορυφή των Σητειακών Ορέων η κορυφή Αφέντης Εσταυρωμένος με 1476 μέτρα. Συνεχίζουμε τώρα ελαφρώς κατηφορικά για το χωριό Ορεινό.

Περνάμε μέσα από το χωριό και το εγκαταλείπουμε προς τα αριστερά και πάνω σε μονοπάτι που ανηφορίζει προς ένα μεγάλο στύλο αναμεταδότη. Εδώ η πορεία μας γίνεται κατηφορική και εναλλάσσεται πάνω σε μονοπάτια και χωματόδρομους έως το χωριό Χρυσοπηγή. Εγκαταλείπουμε την Χρυσοπηγή πάνω σε χωματόδρομους και φτάνουμε στο χωριό Δάφνη. Διασχίζουμε το χωριό, το αφήνουμε και πορευόμαστε κατηφορικά πάντα πάνω σε χωματόδρομους, οι οποίοι περνάνε κάτω από το χωριό Κάτω Κρία και συνεχίζουν προς την κοιλάδα των Λιθινών.

Στο χαμηλότερο σημείο της κοιλάδας βρίσκεται ο παλιός οικισμός Αδρομύλοι μέσα σε πανύψηλα πλατάνια. Λίγο παρακάτω από τον οικισμό βρίσκεται το όμορφο εκκλησάκι των Άγιων Αποστόλων όπου έχει και μια πηγή. Από τον οικισμό Αδρομύλοι ανηφορίζουμε τώρα πάνω σε χωματόδρομους έως το μικρό χωριό Βορί. Αφήνουμε το Βορί, διασχίζουμε την εθνική οδό Ιεράπετρας-Σητείας και φτάνουμε στο χωριό Παπαγιαννάδες, όπου και δροσιζόμαστε στην παλιά πηγή του χωριού.!

Love

Κοινοποίηση σε

Περισσότερες Πληροφορίες

Τοποθεσία

 
 

Love

Κοινοποίηση σε
Font size selection
  • Sign Up
Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.