Επιλογή Σελίδας

weather 20°C / 68°F Ρέθυμνο

Κοινοποίηση σε

#incredible_crete

Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης – Πανεπιστήμιο Κρήτης

Μουσεία

Ηράκλειο

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης – Πανεπιστήμιο Κρήτης (ΜΦΙΚ) στεγάζεται στο ανακαινισμένο κτίριο της παλιάς Ηλεκτρικής Εταιρείας του Ηρακλείου, που βρίσκεται στον κόλπο Δερματά. Προσφέρει στους επισκέπτες του µια μοναδική εμπειρία. Στους εκθεσιακούς του χώρους, που καλύπτουν 3.500 m2, αναδεικνύεται, µε τρόπο εντυπωσιακό και καινοτόμο, το φυσικό περιβάλλον της Κρήτης σε σύγκριση με αυτό της Ελλάδας και της ανατολικής Μεσογείου. Επιπλέον, στα τέσσερα διαφορετικά επίπεδα της έκθεσης, οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να περιηγηθούν στα Διοράµατα, δηλαδή αναπαραστάσεις της φύσης σε φυσικό μέγεθος, στο Γιγάντιο ∆εινοθήριο, το μεγαλύτερο προϊστορικό ζώο της Κρήτης που έζησε στο νησί πριν από 8,5 εκατομμύρια χρόνια, στο Ζωντανό Μουσείο, με ζωντανά ζώα χαρακτηριστικά της περιοχής, στον Ερευνότοπο, έναν χώρο ειδικά διαμορφωμένο για παιδιά όπου μπορούν να εξερευνήσουν τη φύση της Κρήτης μέσα από διαδραστικά παιχνίδια, καθώς και στον Εγκέλαδο, έναν βιωματικό προσομοιωτή σεισμών όπου μπορεί ο επισκέπτης να νιώσει πραγματικούς σεισμούς που έχουν συμβεί σε διάφορα μέρη του κόσμου.

Τη χρονιά αυτή, το 2016, φιλοξενούμε τρεις περιοδικές εκθέσεις. «Οι ακραίοι δεινόσαυροι» αφορά σε δεινόσαυρους με εντυπωσιακά και ακραία χαρακτηριστικά και μας ταξιδεύει εκατομμύρια χρόνια πριν, μας συστήνει τα πιο ιδιαίτερα πλάσματα εκείνης της εποχής και μας επιτρέπει να περπατήσουμε ανάμεσα σε κινούμενους δεινοσαύρους σε φυσικό μέγεθος, από τον μεγαλύτερο και τον μικρότερο δεινόσαυρο, τον αρχαιότερο, τον πιο γρήγορο αλλά και τον πασίγνωστο T-rex. Η δεύτερη έκθεση, τα «Φωτεινά Μυστήρια», περιλαμβάνει ολογράμματα, πειράματα και ψευδαισθήσεις οπτικής. Επιπλέον, υπάρχει και η περιοδική έκθεση «Κρήτη, μια ήπειρος σ’ ένα νησί», με πληθώρα εκθεμάτων και μικροδιοραμάτων για τη βιοποικιλότητα και γεωποικιλότητα της Κρήτης.

Σε όλους τους χώρους του Μουσείου ο επισκέπτης μπορεί να περιηγηθεί ελεύθερα ή να ξεναγηθεί από τους εξειδικευμένους ξεναγούς-μουσειοπαιδαγωγούς.

Love

Κοινοποίηση σε

Περισσότερες Πληροφορίες

  • Περιοχή: Λεωφ. Σοφοκλή Βενιζέλου (δυτικά του λιμανιού)
  • Website: www.nhmc.uoc.gr
  • Email: info@nhmc.uoc.gr
  • Facebook: Natural History Museum of Crete

Τοποθεσία

 
 

Love

Κοινοποίηση σε
Font size selection
  • Sign Up
Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.