Επιλογή Σελίδας

weather 16°C / 60°F Χανιά

Κοινοποίηση σε

#incredible_crete

Μοναστήρι της Κερα Ελεούσας

Εκκλησίες και Μοναστήρια

Ηράκλειο

Η μονή Κερας Ελεούσας βρίσκεται κοντά στο χωριό Βορίτσιο και αποτελεί μετόχι της Μονής Αγκαραθου. Η μονή έχει κτιστεί πάνω σε λόφο και σε τρία διαφορετικά επίπεδα, λόγω της κλίσης του εδάφους.

Είναι ενετικό μοναστήρι που έχει φρουριακή αρχιτεκτονική, με τις πολεμίστρες του να έχουν διασωθεί. Η κεντρική πύλη με το τριγωνικό αέτωμα οδηγεί σε μια μικρή αυλή όπου θα δείτε τον στάβλο και την αποθήκη τροφίμων. Από εκεί, μια σκάλα οδηγεί στην κεντρική αυλή, που περιτριγυρίζεται από τα κελιά των μοναχών, το ελαιοτριβείο και το πατητήρι. Υπάρχει και δεύτερη μικρότερη Χαρασανή πύλη, στη νότια πλευρά, που οδηγούσε στο χωριό Χαρασός.

Στο κέντρο του περιβόλου είναι κτισμένος το καθολικό της μονής, κτισμένο στην θέση παλαιότερου ναού, όπως μαρτυράει μια πέτρινη κολόνα. Μέσα στο ναό υπάρχουν δύο τάφοι μοναχών κι ένας ακόμη στην είσοδο του ναού. Στην είσοδο του ναού υπήρχε υδραγωγείο της μονής, τμήμα του οποίο εκτίθεται σήμερα στο μουσείο της Αγίας Αικατερίνης.

(Πηγη: www.cretanbeaches.com)!

Love

Κοινοποίηση σε

Περισσότερες Πληροφορίες

Τοποθεσία

 
 

Love

Κοινοποίηση σε
Font size selection
  • Sign Up
Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.