Επιλογή Σελίδας

weather 22°C / 72°F Άγιος Νικόλαος

Κοινοποίηση σε

#incredible_crete

Η παραλία του Σκινιά είναι στην ουσία μια ολόκληρη περιοχή, 4 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του Παλαικάστρου και μεταξύ των παραλιών Χιόνα και Καρούμων. Ο συντομότερος δρόμος για να προσεγγίσετε το Σκινιά είναι να πάρετε το χωματόδρομο από τον οικισμό Αγκαθιά, 1 χιλιόμετρο ανατολικά του Παλαικάστρου προς την περιοχή Πλατύβολα και το εκκλησάκι του Αγίου Σπυρίδωνα.

Από τον Αγκαθιά η απόσταση μέχρι το εκκλησάκι είναι περίπου 2-3 χιλιόμετρα. Από το εκκλησάκι του Αγίου Σπυρίδωνα θα αναγκαστείτε να κάνετε το επόμενο 1,5 χιλιόμετρο με τα πόδια. Το αυτοκίνητο αναγκαστικά θα το αφήσετε εκεί διότι η περιοχή είναι περιφραγμένη από τους βοσκούς της περιοχής.

Υπάρχουν όμως οι σχετικές πόρτες για να περάσετε και να φτάσετε στον προορισμό σας. Ούτως ή άλλως ο δρόμος από το σημείο αυτό δεν είναι βατός για απλά αυτοκίνητα. Η περιοχή είναι πανέμορφη και θα απολαύσετε το τοπίο ιδιαίτερα λίγο πριν πλησιάσετε τις παραλίες, όπου έχετε άπλετη θέα προς τα ανατολικά.

Το χαρακτηριστικό της περιοχής είναι η απόλυτη μοναξιά και ησυχία και θα ευχαριστηθείτε ένα υπέροχο μπάνιο μέσα στα πεντακάθαρα νερά της ανατολικής Κρήτης. Οι ακτές τριγύρω είναι βραχώδεις και άγριες και έτσι οι δύο παραλίες εντυπωσιάζουν ιδιαίτερα για την ομορφιά τους. Οι παραλίες είναι σχετικά μικρές, όμως η μία (βόρεια) είναι αμμώδης και η καταλληλότερη για να απολαύσετε το μπάνιο σας και η δεύτερη (νότια) με χοντρό βότσαλο.

Η απόσταση μεταξύ των δύο παραλιών είναι 200μ περίπου και υπάρχουν διάσπαρτοι υπέροχοι σχηματισμοί βράχων και γενικά η περιοχή είναι γνωστή και κατάλληλη για ψαροτούφεκο και συλλογή αλατιού κατά τους πρώτους καλοκαιρινούς μήνες. Πολύ συχνά οι ντόπιοι της περιοχής ψαρεύουν εκεί, διότι η θάλασσα είναι πλούσια σε ψάρια. Το μπάνιο σας θα συνδυάσει το υπέροχο μπλε του πελάγους με τα άγρια ανοιχτόχρωμα και σκούρα κρητικά βουνά που περιτριγυρίζουν τη ματιά σας.

Το μόνο μειονέκτημα που έχουμε να σημειώσουμε είναι η έλλειψη σκιάς που είναι αναγκαία τις μεσημεριανές ώρες καθώς και ο ανηφορικός δρόμος της επιστροφής που θα δοκιμάσει την φυσική κατάστασή σας. Από την βοτσαλένια παραλία του Σκινιά, ένα σχετικά εύκολο και σηματοδοτημένο μονοπάτι θα σας οδηγήσειμετά από 45-60 λεπτά στην επίσης καταπληκτική παραλία των Καρούμων και στην περιοχή του ομωνύμου φαραγγιού.!

Love

Κοινοποίηση σε

Περισσότερες Πληροφορίες

Τοποθεσία

 
 

Love

Κοινοποίηση σε
Font size selection
  • Sign Up
Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.