Επιλογή Σελίδας

weather 18°C / 64°F Χανιά

Κοινοποίηση σε

#incredible_crete

Άπλυτρα-Οροπέδιο Νίδας

Διαδρομές Ε4

Ρέθυμνο

Από το ορειβατικό καταφύγιο το Ε4 ακολουθεί για λίγο την κοίτη ενός χειμάρρου και περνά στην περιοχή Κακό Πλάι. Από εκεί παρακάμπτει την κορυφή Αγκαθιάς (2424μ.) και στρέφεται στα βορειοανατολικά, φτάνοντας στην ψηλότερη κορυφή Τίμιος Σταυρός (2454μ).

Στις υπώρειες της κορυφής κατευθύνεται στα ανατολικά, διασχίζει την περιοχή Λίμνη, παρακάμπτει από τα νοτιοδυτικά την κορυφή Κούσακας (2211), περνά από τα Κόλλητα και κατευθύνεται στο οροπέδιο της Νίδας (1360μ.). Λίγο πριν την εκκλησία της Ανάληψης παρακάμπτει για επίσκεψη στο Ιδαίον Άντρον.

Σε όλη τη διάρκεια της διαδρομής το τοπίο είναι άδεντρο και κατεξοχήν βραχώδες. Το οροπέδιο της Νίδας, το οποίο είναι μια καρστική πόλγη, στολίζεται από μερικά χαρακτηριστικά φυτά, όπως η έρπουσα νευρίδα, και περικλείεται από εντυπωσιακούς στην όψη πλακώδεις ασβεστολίθους.

Χαρακτηριστικά φυτά της διαδρομής είναι οι ασπάλαθοι, τα αχινοπόδια, τα αρωματικά φυτά, οι κίστοι, οι αστοιβίδες, οι γαλαστοιβίδες, οι ασφόδελοι, τα κυκλάμινα, οι δρακοντιές, οι ορχιδέες και μικρότερα ενδημικά φυτά, όπως οι χιονόδοξες. Από την άγρια πανίδα παρουσιάζονται τα αρπακτικά πουλιά και αδιευκρίνιστοι πληθυσμοί του κρητικού αγριόγατου.!

Love

Κοινοποίηση σε

Περισσότερες Πληροφορίες

  • Δυσκολία Διαδρομής: Κανονική
  • Διάρκεια Διαδρομής: 6 Ώρες
  • Απόσταση Διαδρομής: 14 km
  • Περίοδος επισκεψιμότητας: Απρίλιος-Οκτώβριος

Τοποθεσία

 
 

Love

Κοινοποίηση σε
Font size selection
  • Sign Up
Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.