Επιλογή Σελίδας

weather 20°C / 67°F Ηράκλειο

Κοινοποίηση σε

#incredible_crete

Στο 5ο χιλιόμετρο της παλιάς εθνικής οδού Ρεθύμνου – Ηρακλείου βρίσκεται το χωριό Πλατανιάς όπου στρίβουμε στη διακλάδωση προς Αρκάδι. Στο 8ο χλμ. φθάνουμε στο χωριό Άδελε, την πατρίδα του ήρωα του Αρκαδικού ολοκαυτώματος Κωστή Γιαμπουδάκη, που σήμερα αποτελεί το διοικητικό κέντρο του Δήμου Αρκαδίου.

Ένα χιλιόμετρο μετά βρίσκεται το χωριό Πηγή έξω από το οποίο υπάρχει διακλάδωση προς τα δεξιά που οδηγεί στο χωριό Άγιος Δημήτριος όπου και η ομώνυμη βυζαντινή εκκλησία. Μετά τη μικρή αυτή παράκαμψη συνεχίζοντας το δρόμο προς Αρκάδι στο 18ο χιλ. φθάνουμε στο χωριό Αμνάτος, τη γενέτειρα της ηρωίδας του Αρκαδιού Χαρίκλειας Δασκαλάκη, με τη θαυμάσια θέα, τα βενετσιάνικα σπίτια και το ξεχωριστό θύρωμα με το επίγραμμα.

Ακριβώς έξω από το χωριό Αμνάτος βρίσκεται η παράκαμψη προς τον οικισμό Καψαλιανά τον οποίο αξίζει να επισκεφθούμε. Πρόκειται για πρόσφατα αναστηλωμένο στο σύνολό του παραδοσιακό οικισμό όπου βρισκόταν και ο ελαιόμυλος της Μονής Αρκαδίου.

Σύντομα πρόκειται να εγκαινιαστεί στο χώρο το Μουσείο της Ελιάς. Επιστρέφοντας στο δρόμο προς Αρκάδι στο 22ο χιλ της διαδρομής μας φθάνουμε στο ιστορικό μοναστήρι. Στη συνέχεια παίρνουμε το δρόμο προς Ελεύθερνα όπου φθάνουμε μετά από 7χιλ. και αμέσως μετά στην Αρχαία Ελεύθερνα. Mετά την Αρχαία Ελεύθερνα στα 6χιλ. βρίσκεται το χωριό Μαργαρίτες όπου ανθίζει η παραδοσιακή τέχνη της αγγειοπλαστικής.

Στο ίδιο χωριό εκτός από την πανοραμική θέα αξίζει να θαυμάσουμε τα βενετσιάνικα σπίτια με τα ωραία θυρώματα, και τις βυζαντινές εκκλησίες του Αγίου Ιωάννη του θεολόγου (14ος αι. με τοιχογραφίες), του Αγίου Γεωργίου (14ος αι.) καθώς και την προτομή του πρωταγωνιστή του αρκαδικού δράματος, ηγούμενου Γαβριήλ Μαρινάκη που καταγόταν από εδώ.Από το χωριό Μαργαρίτες μπορούμε να επιστρέψουμε στο Ρέθυμνο μέσω του χωριού Αλεξάνδρου Χάνι.!

Love

Κοινοποίηση σε

Περισσότερες Πληροφορίες

  • Δυσκολία Διαδρομής: Έυκολη

Τοποθεσία

 
 

Love

Κοινοποίηση σε
Font size selection
  • Sign Up
Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.