Επιλογή Σελίδας

weather 29°C / 84°F Χανιά

Κοινοποίηση σε

#incredible_crete

Στο 11ο χιλιόμετρο της παλιάς εθνικής οδού Ρεθύμνου Ηρακλείου βρίσκεται η περιοχή “Σταυρωμένος” όπου μπορεί κανείς να επισκεφθεί τη Μονή Αρσανίου. Συνεχίζοντας στην παλαιά εθνικό οδό προς τα ανατολικά φθάνει στο χωριό Βιράν Επισκοπή όπου το 1959 αποκαλύφθηκαν τα ερείπια παλαιοχριστιανικής Βασιλικής αφιερωμένης στον Άγιο Δημήτριο.

Το χωριό θα πρέπει να αποτελούσε επισκοπική έδρα που καταστράφηκε επί Αραβοκρατίας και γι΄ αυτό πήρε το όνομα Βιράν, δηλαδή κατεστραμμένη. 8 χλμ. ανατολικότερα βρίσκεται το χωριό Αλεξάνδρου Χάνι και μετά από 3 χλμ. το χωριό Πέραμα που αποτελεί εμπορικό και διοικητικό κέντρο της ευρύτερης περιοχής του Μυλοποτάμου. Από εδώ φεύγει επαρχιακός δρόμος που μετά από 4 χλμ., οδηγεί στο χωριό Μελιδόνι όπου και το ομώνυμο σπήλαιο το οποίο αξίζει να επισκεφθεί κανείς.

Αν πάντως θέλουμε να φθάσουμε στα Ανώγεια θα πρέπει να συνεχίσουμε την πορεία της παλαιάς εθνικής οδού και αφού διασχίσουμε τα χωριά Άγιος Σύλλας και Δαφνέδες, στο 33 χλμ. φθάνουμε στο χωριό Μουρτζανά με τα βενετσιάνικα κτίσματα και την πλούσια βλάστηση. Από εδώ μπορούμε να στρίψουμε δεξιά και σε 4 χλμ., να φθάσουμε στο Γαράζο που ξεχωρίζει για τη θέα του και για την παραγωγή κίτρου, και να κατευθυνθούμε προς τηνΑξό.

Μετά την Αξό, αν και βγαίνουμε λίγο από την πορεία μας, αξίζει να επισκεφθούμε το χωριό Ζωνιανά με το σπήλαιο Σφεντόνη και στη συνέχεια, μετά από συνολική διαδρομή 54 χιλ. να πάμε στον τελικό προορισμό μας, το παραδοσιακό χωριό Ανώγεια, στους βόρειους πρόποδες του Ψηλορείτη. Από τα Ανώγεια μπορεί κανείς εύκολα να επισκεφθεί το Ιδαίο Άντρο που βρίσκεται σε υψόμετρο 1499 μ. και σε απόσταση 22 χιλ. από τα Ανώγεια.!

Love

Κοινοποίηση σε

Περισσότερες Πληροφορίες

  • Δυσκολία Διαδρομής: Έυκολη

Τοποθεσία

 
 

Love

Κοινοποίηση σε
Font size selection
  • Sign Up
Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.