Επιλογή Σελίδας

weather 18°C / 64°F Ηράκλειο

Κοινοποίηση σε

#incredible_crete

Με αφετηρία το Ρέθυμνο κινούμαστε προς τα δυτικά ακολουθώντας την παλαιά εθνική οδό προς Χανιά. Στο 6ο χιλ. συναντούμε το γραφικό χωριό Ατσιπόπουλο όπου μπορούμε να θαυμάσουμε τα ωραία βενετσιάνικα σπίτια του. Αφού περάσουμε τα χωριά Πρινές και Γωνιά φθάνουμε στο χωριό Άγιος Ανδρέας απ΄ όπου παρακάμπτουμε αριστερά και μετά από 3 χιλ βρισκόμαστε στο χωριό Άνω Βαλσαμόνερο, έξω από το οποίο βρίσκεται το φρούριο Μονοπάρι χτισμένο από τον Pescatore στο απόκρημνο ύψωμα Κάστελλος.

Επιστρέφουμε στον Άγιο Ανδρέα και συνεχίζουμε προς τα νότια. Μετά από 2 χιλ. φθάνουμε στην παράκαμψη που σε 5χιλ. μας οδηγεί στα Ρούστικα, 21 χιλ. μακριά από το Ρέθυμνο. Εδώ πρέπει να επισκεφθούμε το μοναστήρι του Προφήτη Ηλία και τη θαυμάσια δίκλιτη και τοιχογραφημένη εκκλησία που είναι αφιερωμένη στην Κοίμηση της Θεοτόκου και τη Μεταμόρφωση του Σωτήρος.

Φεύγουμε από τα Ρούστικα και κατευθυνόμαστε προς τον Άγιο Κωνσταντίνο με τα θαυμάσια βενετσιάνικα κτίσματα που αποτελούσε θέρετρο των βενετών αρχόντων. Στη συνέχεια, διασχίζοντας μία σειρά από μικρότερα χωριά φθάνουμε στην Αργυρούπολη με τις πηγές κρυστάλλινου νερού και τα απομεινάρια της αρχαίας Λάππας.

Eπτά χιλ. νότια της Αργυρούπολης βρίσκεται το χωριό Μυριοκέφαλα όπου δεν πρέπει να παραλείψουμε να επισκεφθούμε την ιδρυμένη από τον 10ο αι. Μονή της Θεοτόκου. Επιστρέφουμε στην Αργυρούπολη και συνεχίζουμε προς τα βόρεια όπου μετά από 5 χιλ. φθάνουμε στο χωριό Επισκοπή, την πρωτεύουσα του νεοσύστατου Δήμου Λαππαίων. Από εκεί συνεχίζουμε το δρόμο μας προς τα βόρεια, φθάνουμε στην νέα εθνική οδό Ρεθύμνου – Χανίων και ακολουθούμε τη μία ή την άλλη κατεύθυνση.!

Love

Κοινοποίηση σε

Περισσότερες Πληροφορίες

  • Δυσκολία Διαδρομής: Έυκολη

Τοποθεσία

 
 

Love

Κοινοποίηση σε
Font size selection
  • Sign Up
Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.