Επιλογή Σελίδας

weather 24°C / 75°F Χανιά

Κοινοποίηση σε

#incredible_crete

Ξεκινάμε από το Ρέθυμνο και ακολουθούμε την κεντρική επαρχιακή αρτηρία που διασχίζει το νομό από βορά προς νότο. Το πρώτο χωριό που συναντάμε στη διαδρομή μας είναι οι Αρμένοι σε απόσταση 10 χιλ.

Ένα χιλ. πριν τους Αρμένους ακολουθώντας την παράκαμψη μπορούμε να επισκεφθούμε το περίφημουστερομινωικό νεκροταφείο Αρμένων. Αμέσως μετά το χωριό Αρμένοι μπορούμε να κάνουμε μία παράκαμψη 5 χιλ. δεξιά προς το χωριό Φωτεινού για να θαυμάσουμε την περίφημη βενετσιάνικη κρήνη του 17ου αι.

Επιστρέφουμε στον κεντρικό δρόμο και συνεχίζουμε προς νότο. Στο 20ο χιλ. της διαδρομής υπάρχει η διακλάδωση δεξιά προς Άγιο Βασίλειο την οποία αν ακολουθήσουμε θα φθάσουμε στη νότια παραλία μέσω του φαραγγιού του Κοτσυφού. Δύο χιλ. παρακάτω υπάρχει ακόμα μία διακλάδωση προς Κοξαρέ που επίσης οδηγεί στις νότιες παραλίες του Πλακιά  και στη Μονή Πρέβελη μέσω του περίφημου Κουρταλιώτικου φαραγγιού.

Συνεχίζοντας τη διαδρομή μας στο 26ο χιλ. φθάνουμε χωριό Μιξόρρουμα όπου εξακολουθεί να ασκείται η παραδοσιακή τέχνη της καλαθοπλεκτικής. Η παράκαμψη ανατολικά από το Μιξόρρουμα οδηγεί στο χωριό Λαμπινή όπου μπορούμε να θαυμάσουμε τη βυζαντινή εκκλησία της Παναγίας. Μετά από 4χιλ. βρίσκεται το χωριό Σπήλι, η πρωτεύουσα του Δήμου Λάμπης, με τα κρυστάλλινα νερά που αναβλύζουν από τις κρήνες της κεντρικής πλατείας.

Αφήνουμε πίσω μας το Σπήλι και ακολουθούμε το κεντρικό δρόμο. Η παράκαμψη που υπάρχει στο 35ο χιλ., στο χωριό Κισσού Κάμπος, οδηγεί σε μια σειρά από χωριά όπως η Άδρακτος, η Δρίμισκος και τα Κεραμέ, και κυρίως στην θαυμάσια παραλία Λίγκρες. Στο 39ο χιλ. βρίσκεται το χωριό Ακούμια με τη θαυμάσια τοιχογραφημένη εκκλησία του Σωτήρος και αν στρίψουμε δεξιά μέσα από το χωριό θα φθάσουμε στην περίφημη ακουμιανή γιαλιά και την Τριόπετρα.

Στο 45ο χιλ. βρίσκεται το χωριό Κρύα Βρύση και αμέσως μετά η διασταύρωση προς Άγιο Παύλο και Μέλαμπες. Είτε μέσω αυτής της παράκαμψης είτε μέσω του κεντρικού δρόμου, μετά από διαδρομή 58χιλ. φθάνουμε στο παραθαλάσσιο θέρετρο της Αγίας Γαλήνης.

!

Love

Κοινοποίηση σε

Περισσότερες Πληροφορίες

  • Δυσκολία Διαδρομής: Πολύ Έυκολη

Τοποθεσία

 
 

Love

Κοινοποίηση σε
Font size selection
  • Sign Up
Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.