Επιλογή Σελίδας

weather 23°C / 73°F Χανιά

Κοινοποίηση σε

#incredible_crete

Φεύγοντας από το κέντρο της πόλης του Ρεθύμνου προς τα ανατολικά συναντούμε στα δεξιά τη οδό Θεοτοκοπούλου την οποία ακολουθούμε. Ανηφορίζοντας στον αμαξωτό δρόμο μετά από 7 χιλ., αφού περάσουμε την παράκαμψη για τον οικισμό Μικρά Ανώγεια, φθάνουμε στην πρόσφατα αναστηλωμένη Μονή Αγίας Ειρήνης, ακριβώς νότια του σύγχρονου ομώνυμου οικισμού.

Ακολουθώντας τον ίδιο δρόμο μετά από 2 χλμ. φθάνουμε στο χωριό Ρουσσοσπίτι με τα βενετσιάνικα σπίτια και την περίφημη κρήνη. Από εδώ συνεχίζουμε για το χωριό Χρωμοναστήρι στην περιοχή του οποίου μπορούμε να επισκεφθούμε τις εκκλησίες της Παναγίας Κεράς και του Αγίου Ευτυχίου καθώς και τη βενετσιάνικη βίλα Clodiο. Φεύγοντας από το χωριό Χρωμοναστήρι, σε απόσταση 1,5 χιλ. προς τα νότια φθάνουμε στο εγκαταλελειμμένου χωριό Μύλοι το οποίο για να επισκευθούμε θα πρέπει να ακολουθησουμε το μονοπάτι και να κατέβουμε στο ομώνυμο φαράγγι μέσα στο οποίο είναι χτισμένο. Το όνομα του χωριού οφείλεται στους πολλούς νερόμυλους που διέθετε και αν το επισκεφθούμε σίγουρα θα μας αποζημιώσει η πλούσια βλάστηση και η γραφικότητά του.  Επιστρέφουμε στον αμαξωτό δρόμο και συνεχίζουμε την επιστροφή μας προς το Ρέθυμνο. Λίγο μετά τους Μύλους συναντούμε στα αριστερά μας την εκκλησία Παναγία Χαλεβή και τα ερείπια του ομώνυμου μοναστηριού. Ακολουθώντας τον ίδιο δρόμο θα βρεθούμε στην περιοχή Μισίρια και από εκεί μετά από 3χιλ. ξανά στο κέντρο της πόλης του Ρεθύμνου.!

Love

Κοινοποίηση σε

Περισσότερες Πληροφορίες

  • Δυσκολία Διαδρομής: Πολύ Έυκολη

Τοποθεσία

 
 

Love

Κοινοποίηση σε
Font size selection
  • Sign Up
Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.