Επιλογή Σελίδας

weather 16°C / 61°F Χανιά

Κοινοποίηση σε

#incredible_crete

Δίπλα από την Πραισό, την τελευταία κοιτίδα των Ετεοκρητών, κατευθύνεστε προς τον Άγιο Σπυρίδωνα όπου μπορείτε να απολαύσετε τον πρωινό καφέ σας ή το τσάι στο παραδοσιακό καφενείο. Περπατώντας νοτιότερα περνάτε από τους Σκλάβους, χωριό αποικισμένο, μάλλον, από το Νικηφόρο Φωκά. Η διαδρομή συνεχίζει για Παπαγιαννάδες απ’ όπου κατηφορίζετε προοδευτικά προς τις Λιθίνες.

Χωριό με υποδειγματική νοικοκυροσύνη, με τη βυζαντινή «Παναγία των Λιθινών», που δίνει περισσότερο κύρος στην περιοχή και φανερώνει την ακμή της βυζαντινής εικονογραφίας μέσα από την τεχνοτροπία της κρητικής σχολής. Από εδώ μπορείτε να μετακινηθείτε ακόμα και με υπεραστικά λεωφορεία προς Σητεία ή Μακρύ Γυαλό – Ιεράπετρα ή Άγιο Νικόλαο.

Η περιοχή που εξελίσσεται αυτή η διαδρομή αξίζει ιδιαίτερα για περιηγητικές επισκέψεις Μάρτιο – Μάϊο, για βοτανολογικού ενδιαφέροντος εξορμήσεις, Αύγουστο – Σεπτέμβριο για τον τρύγο των κρασοστάφυλων αλλά και το Δεκέμβριο – Ιανουάριο για τις αγροτικές ασχολίες και κυρίως το λιομάζωμα που γίνεται ταυτόχρονα με τις μεγάλες θρησκευτικές εκδηλώσεις των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Θεοφανίων.!

Love

Κοινοποίηση σε

Περισσότερες Πληροφορίες

  • Δυσκολία Διαδρομής: Έυκολη

Τοποθεσία

 
 

Love

Κοινοποίηση σε
Font size selection
  • Sign Up
Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.