Επιλογή Σελίδας

weather 23°C / 73°F Άγιος Νικόλαος

Κοινοποίηση σε

#incredible_crete

Πισκοκέφαλο-Άγιος Γεώργιος

Διαδρομές με Αυτοκίνητο/ Μηχανή

Λασίθι

Μετά το πρόγευμα στη Σητεία ακολουθείστε το νότιο οδικό άξονα προς Πισκοκέφαλο – Επισκοπή – Παπαγιαννάδες απ’ όπου ανηφορίζετε για το οροπέδιο των Αρμενοχαντράδων. Απαραίτητος σταθμός η Ετιά με το περίφημο μέγαρο των Dei Mezzο.

Οι Αρμένοι δεσπόζουν ανατολικά ανάμεσα στα κρασάμπελα με το Χανδρά σε απόσταση αναπνοής. Η μεσαιωνική Βόϊλα ελέγχει από δεσπόζουσα θέση μια μεγάλη έκταση από καλλιέργειες. Ακολουθείτε βορειοδυτικά την άσφαλτο, αριστερά μετά τον Χανδρά και κατηφορίζετε προς τη Νέα Πραισό. Στην περιοχή αυτή υπάρχει το σπήλαιο των χελιδονιών και αρχαίο λατομείο στην τοποθεσία “κιόνια”.

Πιο κάτω πριν τον Άγιο Σπυρίδωνα, ο χωματόδρομος δεξιά καταλήγει στην αρχαία Πραισό. Μετά τον Άγιο Σπυρίδωνα (με παραδοσιακό καφενείο), χαμηλά στη ρεματιά υπάρχει “του Φυγέτου ο Μύλος” νερόμυλος του 1471. Η ανηφορική άσφαλτος έρχεται στον  Άγιο Γεώργιο (Τουρτούλοι) και στρίβοντας δεξιά σας φέρνει πίσω στην ηλιόλουστη Σητεία.

Εκτός από τους δικούς σας αυτοσχεδιασμούς αξίζουν την προγραμματισμένη επίσκεψη εκτός την Ετιάς και τη Βόϊλα, το μοναστήρι της Αγίας Σοφίας, τα παραδοσιακά καφενεία Αρμένων και Χανδρά. Οι παραδοσιακές ασχολίες στρέφονται γύρω από το λάδι, το κρασί, τα απαραίτητα για το σπίτι κηπευτικά και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις.!

Love

Κοινοποίηση σε

Περισσότερες Πληροφορίες

Τοποθεσία

 
 

Love

Κοινοποίηση σε
Font size selection
  • Sign Up
Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.