Επιλογή Σελίδας

weather 18°C / 64°F Άγιος Νικόλαος

Κοινοποίηση σε

#incredible_crete

Πισκοκέφαλο – Πάνω και Κάτω Δρυς

Διαδρομές με Αυτοκίνητο/ Μηχανή

Λασίθι

Με τις πρώτες κιόλας ακτίνες της ανατολής ξεκινάτε από τη Σητεία. Αφήνετε ανατολικά στα κοντινά υψώματα, το Μινωϊκό ανάκτορο του Πετρά και ακόμα πιο πέρα την ελληνιστική Σητεία και το Νεολιθικό νεκροταφείο της Αγίας Φωτιάς.

Μετά τη Σητεία το Πισκοκέφαλο με το αρχοντικό των Κορνάρων και γενέτειρα του ποιητή του Ερωτοκρίτου όπως πιστεύεται. Αριστερά η διακλάδωση πριν το Πισκοκέφαλο, περνώντας κάθετα την κοίτη του ποταμού σας φέρνει στηΜινωϊκή έπαυλη της «Ζου». Ανηφορίζοντας πριν το Σταυρωμένο, στην κάθετη τομή του δρόμου μπορείτε να δείτε θαλασσινά απολιθώματα.

Οι στροφές του δρόμου ανακουφίζουν την ανηφορική του κλίση έως ότου φθάσετε στον Κάτω Δρυ – στην αρχή της πεζοπορίας σας. Πηγαίνοντας αριστερά ο παλιός δρόμος σας φέρνει μέσα από ένα ήρεμο τοπίο στο άλλοτε ακμαίο Κατσιδώνι. Μετά την απαραίτητη στάση στο καφενείο για ανάληψη δυνάμεων και μια μικρή γεύση από τη ζωή στο χωριό, ο ασφαλτοστρωμένος δρόμος δεξιά κάνει κατηφορικό τον πεζοπορικό κύκλο προς το Σαντάλι. Επισκεφθείτε την γάργαρη πηγή κάτω από τον Πλάτανο και κρατείστε για λίγο συντροφιά στην τρίτη ηλικία που ξαποσταίνει στις αυλές.

Η συνέχεια είναι ελαφρά κατηφορική και ευχάριστη για τον Πάνω και Κάτω Δρυ όπου έχετε σταματήσει το αυτοκίνητο σας. Η πεζοπορική διαδρομή προσφέρει ξεχωριστή ηρεμία και ίσως να ήταν δρόμος επικοινωνίας από τα αρχαία χρόνια όπως δείχνουν τα σωζόμενα ίχνη, τα κτίσματα και το παρακείμενο ιερό κορυφής των Μινωϊκών χρόνων (Πρινιάς). Το περπάτημα στην άσφαλτο μετά το Κατσιδώνι δεν είναι ενοχλητικό λόγω της διέλευσης ελάχιστων τροχοφόρων μέσων.!

Love

Κοινοποίηση σε

Περισσότερες Πληροφορίες

Τοποθεσία

 
 

Love

Κοινοποίηση σε
Font size selection
  • Sign Up
Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.