Επιλογή Σελίδας

weather 24°C / 75°F Ρέθυμνο

Κοινοποίηση σε

#incredible_crete

Αφού φτάσετε στον οικισμό Ίστρον, στρίβετε δεξιά για Πρίνα – Καλαμαύκα και μετά από 400μ. περίπου, αμέσως πριν την Γέφυρα, στρίβετε αριστερά και ακολουθείτε τις πινακίδες.

Ο βράχος Μίνωας είναι σε απόσταση 2,5 χιλ. και οι βράχοι Τάλως και Ιστρώνας σε απόσταση 3χιλ. Οι βράχοι έχουν δυνατότητα πρόσβασης με αυτοκίνητο και η απόσταση από το αυτοκίνητο μέχρι την βάση του κάθε βράχου είναι περίπου 5 λεπτά περπάτημα.

ΤΟ ΠΕΔΙΟ

Το αναρριχητικό πεδίο της Πέζας αποτελείται από 4 βράχους: Τους Μίνωα, Τάλω, Ιστρώνα και Πάνα. Βρίσκεται ανατολικά 12 χιλ. από τον Άγιο Νικόλαο σε υψόμετρο 300μ. Πρόκειται για ένα σημαντικό πεδίο για την αθλητική αναρρίχηση στην Κρήτη. Ο προσανατολισμός των τριών (Μίνωα, Τάλου & Ίστρωνα) δίνει τη δυνατότητα στον αναρριχητή να σκαρφαλώνει καθ’όλη τη διάρκεια της ημέρας και όλο τον χρόνο. Το ανάπτυγμα των διαδρομών του κυμαίνεται από 14 έως 30μ, και προτείνεται ένα σκοινί 60-70μ. και 16 σετάκια. Το πέτρωμα είναι συμπαγής ασβεστόλιθος πολύ καλής ποιότητας.

Η δημιουργία του πεδίου βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη, ωστόσο υπάρχουν διαδρομές που θα ικανοποιήσουν αναρριχητές όλων των επιπέδων. Όλες οι διαδρομές είναι spor χαρακτήρα εξοπλισμένες με inox πλακέτες και βύσματα. Στον βράχο Τάλως υπάρχει η σπηλιά του Διόνυσου με διαδρομές δυσκολίας 8a, 8b+. Αυτό που κάνει το πεδίο ιδιαίτερο και μοναδικό είναι η πανοραμική θέα προς τον κόλπο του Μιραμπέλου και στις κορφές του Λασιθίου, η πανέμορφη φύση που το περιβάλει και το ότι δίνει τη δυνατότητα στους λάτρεις της αναρρίχησης για σκαρφάλωμα όλη την ημέρα αφού στους βράχους υπάρχει πάντα σκιά.

 !

Love

Κοινοποίηση σε

Περισσότερες Πληροφορίες

Τοποθεσία

 
 

Love

Κοινοποίηση σε
Font size selection
  • Sign Up
Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.