Επιλογή Σελίδας

weather 20°C / 69°F Ηράκλειο

Κοινοποίηση σε

#incredible_crete

Στα Πορτοκαλοχώρια του κάμπου

Ποδηλατικές Διαδρομές

Χανιά

Η διαδρομή που σας προτείνουμε ξεκινάει από τα Χανιά περνώντας από το δρόμο της Πελεκαπίνα, όπου βρίσκονται παλιά Μετόχια, τα κτήματα του Μάνου με πανέμορφα κτίρια, τα περισσότερα από τα οποία προέρχονται από την Τουρκοκρατία.

Συνεχίζουμε πάνω από την γέφυρα της εθνικής οδού και στην διχάλα που ακολουθεί, πηγαίνουμε δεξιά. Βρισκόμαστε σύντομα στο όμορφο χωριό Περιβόλια όπου ακολουθούμε την δεξιά διακλάδωση για τον συνοικισμό Πύργος. Στην πλατεία στρίβουμε πάλι δεξιά και έπειτα από λίγο βρισκόμαστε στο χωριό Λυγιδές. Συνεχίζουμε δυτικά παράλληλα με τον κεντρικό δρόμο για Αγιά.

Όποιο δρόμο και να ακολουθήσουμε μέσα από τους πορτακαλαιώνες με κατεύθυνση δυτικά θα φθάσουμε στους οικισμούς Όαση και Μαρμαράς. Εδώ, θα περάσουμε στον κεντρικό δρόμο μπροστά από τις ιστορικές φυλακές της Αγιάς, τόπο μαρτυρίου για πολλούς Έλληνες πατριώτες κατά την περίοδο της Γερμανικής Κατοχής.

Συνεχίζοντας για Αγιά θα δούμε μετά την εκκλησία δεξιά μας, πινακίδα για την λίμνη της Αγιάς. Η εξαιρετική αυτή λίμνη αποτελεί υδροβιότοπο για εκατοντάδες μεταναστευτικά είδη πουλιών, αλλά και τόπο διαβίωσης για πολλά ενδημικά είδη. Η περιοχή ανήκει στις προστατευόμενες περιοχές του Ευρωπαϊκού Δικτύου Προστασίας NATURA 2000 και άλλων συνθηκών. Μετά την στάση μας εδώ, συνεχίζουμε την πορεία μας προς Κυρτωμάδο.

Μετά το τελευταίο σπίτι του γραφικού αυτού χωριού συνεχίζουμε ακολουθώντας πάντα τον κύριο δρόμο δίπλα στο ποτάμι. Η φύση μας χαρίζει απλόχερα εκπληκτικές εικόνες δίπλα σε πλατάνια, πυκνή βλάστηση, πορτοκαλιές και λεμονιές. Στον δρόμο μας θα συναντήσουμε δυο πανέμορφα εκκλησάκια, καθώς και έναν υπαίθριο χώρο για ξεκούραση και μια ταβέρνα.

Συνεχίζοντας, θα φθάσουμε στο κέντρο του χωριού Πλατανιάς. Η επιστροφή στα Χανιά ακολουθεί τον κεντρικό δρόμο από Αγία Μαρίνα, Σταλό, Καλαμάκι, όπου απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή, λόγω αυξημένης κυκλοφορίας κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Love

Κοινοποίηση σε

Περισσότερες Πληροφορίες

Τοποθεσία

 
 

Love

Κοινοποίηση σε
Font size selection
  • Sign Up
Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.