Επιλογή Σελίδας

weather 28°C / 83°F Ηράκλειο

Κοινοποίηση σε

#incredible_crete

Παπαγιαννάδες-Κάτω Ζάκρος

Διαδρομές Ε4

Λασίθι

Αφού διασχίσουμε το χωριό Παπαγιαννάδες ανηφορίζουμε για 100 μέτρα την άσφαλτο και την εγκαταλείπουμε προς τα αριστερά για έναν χωματόδρομο, ο οποίος ανηφορίζει προς το χωριό Αρμένοι. Στα δεξιά μας αντικρίζουμε τον παλιό οικισμό Ετιά και το μεγάλο παλιό πέτρινο κτίριο «Δεμέτζο».

Αργότερα βρίσκει ο χωματόδρομος την άσφαλτο από το χωριό Αρμένοι προς το χωριό Χανδράς, την οποία και ακολουθούμε έως το χωριό Χανδράς και αργότερα έως και το μεγάλο χωριό Ζήρος. Δεξιά και αριστερά μας συντροφεύουν τώρα αμπέλια και ανεμόμυλοι που βγάζουν νερό από τα πηγάδια. Αφού διασχίσουμε προς τα αριστερά τα στενά σοκάκια της Ζήρου, πιάνουμε το ανηφορικό μονοπάτι που μας βγάζει στο οροπέδιο «Μαύρος Κάμπος».

Σε λίγο φτάνουμε στο εξωκλήσι του Αγίου Γεωργίου στα «Σκαλιά», όπου και υπάρχει στέρνα με νερό. Το μονοπάτι αρχίζει τώρα να κατηφορίζει έως φτάσει στο χωριό Άνω Ζάκρος. Αφού διασχίσουμε το χωριό πιάνουμε χωματόδρομο, τον οποίο και θα εγκαταλείψουμε πολύ σύντομα για να προχωρήσουμε στο μονοπάτι που θα μας εισβάλει στουπέροχο φαράγγι «των Νεκρών». Τα κόκκινα βράχια του βαθιού φαραγγιού θα μας ακολουθήσουνε έως το χωριό Κάτω Ζάκρος στην ανατολική παράλια της Κρήτης. Εδώ τελειώνει το Ε4 την μακριά πορεία του.!

Love

Κοινοποίηση σε

Περισσότερες Πληροφορίες

Τοποθεσία

 
 

Love

Κοινοποίηση σε
Font size selection
  • Sign Up
Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.