Επιλογή Σελίδας

weather 31°C / 87°F Ηράκλειο

Κοινοποίηση σε

#incredible_crete

Μουσείο του Νίκου Καζαντζάκη

Μουσεία

Ηράκλειο

Μουσείο του Νίκου Καζαντζάκη

Μουσείο του Νίκου Καζαντζάκη

Ο Νίκος Καζαντζάκης, από τους πιο γνωστούς παγκοσμίως νεοέλληνες συγγραφείς, με έργα  του που έχουν μεταφραστεί σε περισσότερες από τριάντα γλώσσες, γεννήθηκε στο Ηράκλειο το 1883 και πέθανε το 1957 στο Φράιμπουργκ της Γερμανίας. Λίγο πιο κάτω από τον τάφο του Ν. Καζαντζάκη στην αναστηλωμένη σήμερα βενετσιάνικη αστική Πύλη του Ιησού του ομώνυμου προμαχώνα του οχυρωματικού περιβόλου του Χάνδακα, διαμορφώνεται ο εκθεσιακός χώρος αφιερωμένος στο συγγραφέα μας, αποτελώντας μια ΟΔΥΣΣΕΙΑ –  μια σύγχρονη πύλη, ένα ταξίδι στη ζωή και το έργο του.

Μουσείο του Νίκου Καζαντζάκη

Η Έκθεση που παρουσιάζεται εδώ αποτελεί μια εκ νέου αντίληψη και διάταξη της έκθεσης που είχε διοργανωθεί από τον Οργανισμό ΑΘΗΝΑ 2004, στο πλαίσιο της Πολιτιστικής Ολυμπιάδας 2004,  στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου η οποία παραχωρήθηκε από τον Οργανισμό με σκοπό τη μόνιμη εγκατάστασή της σε χώρο του Δήμου. Το φωτογραφικό – αρχειακό υλικό που χρησιμοποιήθηκε προέρχεται τόσο από το Ιστορικό Μουσείο Κρήτης, όσο και από το Μουσείο Νίκου Καζαντζάκη στη Μυρτιά.

Η πύλη του Ιησού του Χάνδακα μια είσοδος σε μια πρώτη προσέγγιση και γνωριμία με τον Νίκο Καζαντζάκη και την πολυσχιδή προσωπικότητά του, ο επιπρομαχώνας του Μαρτινέγκο, ένας ιδανικός χώρος περισυλλογής και ανάπαυσης δίπλα στον τάφο του μεγάλου στοχαστή…. Περιπατήστε και περιηγηθείτε…

Μουσείο του Νίκου Καζαντζάκη

Το Μουσείο είναι ανοικτό:

Απρίλιο – Οκτώβριο
Δευτέρα – Κυριακή 09:00 έως 17:00
Κλειστά κατά τις επίσημες αργίες του έτους

Νοέμβριο – Μάρτιο
Μόνο Κυριακές 10:00 έως 15:00!

Ο Νίκος Καζαντζάκης, από τους πιο γνωστούς παγκοσμίως νεοέλληνες συγγραφείς, με έργα του που έχουν μεταφραστεί σε περισσότερες από τριάντα γλώσσες, γεννήθηκε στο Ηράκλειο το 1883 και πέθανε το 1957 στο Φράιμπουργκ της Γερμανίας. Λίγο πιο κάτω από τον τάφο του Ν. Καζαντζάκη στην αναστηλωμένη σήμερα βενετσιάνικη αστική Πύλη του Ιησού του ομώνυμου προμαχώνα του οχυρωματικού περιβόλου του Χάνδακα, διαμορφώνεται ο εκθεσιακός χώρος αφιερωμένος στο συγγραφέα μας, αποτελώντας μια ΟΔΥΣΣΕΙΑ – μια σύγχρονη πύλη, ένα ταξίδι στη ζωή και το έργο του.

Η Έκθεση που παρουσιάζεται εδώ αποτελεί μια εκ νέου αντίληψη και διάταξη της έκθεσης που είχε διοργανωθεί από τον Οργανισμό ΑΘΗΝΑ 2004, στο πλαίσιο της Πολιτιστικής Ολυμπιάδας 2004, στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου η οποία παραχωρήθηκε από τον Οργανισμό με σκοπό τη μόνιμη εγκατάστασή της σε χώρο του Δήμου. Το φωτογραφικό – αρχειακό υλικό που χρησιμοποιήθηκε προέρχεται τόσο από το Ιστορικό Μουσείο Κρήτης, όσο και από το Μουσείο Νίκου Καζαντζάκη στη Μυρτιά.

Η πύλη του Ιησού του Χάνδακα μια είσοδος σε μια πρώτη προσέγγιση και γνωριμία με τον Νίκο Καζαντζάκη και την πολυσχιδή προσωπικότητά του, ο επιπρομαχώνας του Μαρτινέγκο, ένας ιδανικός χώρος περισυλλογής και ανάπαυσης δίπλα στον τάφο του μεγάλου στοχαστή….Περιπατήστε και περιηγηθείτε…

Μουσείο του Νίκου ΚαζαντζάκηΜουσείο του Νίκου Καζαντζάκη

Love

Κοινοποίηση σε

Περισσότερες Πληροφορίες

  • Τηλέφωνο: 2810 741689
  • Fax: 2810 742232
  • Email: info@kazantzaki.gr
  • Website: www.kazantzaki.gr
  • Ομαδικό εισιτήριο (€): 2
  • Φοιτητικό εισιτηρίο (€): 1

Τοποθεσία

 
 

Tips – Δείτε επίσης

Love
Κοινοποίηση σε
Love
Κοινοποίηση σε
Love
Κοινοποίηση σε

Love

Κοινοποίηση σε
Font size selection
  • Sign Up
Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.