Επιλογή Σελίδας

weather 24°C / 76°F Άγιος Νικόλαος

Κοινοποίηση σε

#incredible_crete

Το Ε4 διασχίζει το οροπέδιο της Νίδας και στις παρυφές του στρέφεται προς τα ανατολικά. Περνά από την περιοχή Αμμουδάρα και παρακάμπτει την κορυφή Μαύρος Κούμος (1610μ.). Εκεί στρέφεται νοτιοανατολικά και φτάνει στην περιοχή “Δυο Πρίνοι” και στη δίκλιτη εκκλησία Αρχάγγελος-Αγία Ευφροσύνη.

Παρακάτω περνά από το πρινοδάσος και το φαράγγι του Ρούβα (ή Αγίου Νικολάου), ακολουθώντας τον χείμαρρο Γάφαρη. Στο ύψος της Μονής Αγίου Νικολάου στρέφεται προς την τεχνητή λίμνη Βότομος και καταλήγει στον Ζαρό. Κάτω από το υψόμετρο των 1000μ. η διαδρομή διέρχεται από κατάφυτο τοπίο με άφθονα, για τα δεδομένα της Κρήτης, νερά.

Ο Ψηλορείτης υπήρξε από τα ιδρυτικά μέλη του Δικτύου Ευρωπαϊκών Γεωπάρκων εξαιτίας των εξαιρετικών γεωλογικών του φαινομένων, φανερών και στη διαδρομή αυτή. Στο φαράγγι και στο δάσος του Ρούβα φύονται πρίνοι, κυπαρίσσια, λιοπρίνια, ασφένταμοι και αμπελιτσιές (σε περιφραγμένη για την προστασία τους συστάδα). Δεν είναι σπάνια και τα ορχεοειδή, ενώ αφθονούν τα χασμόφυτα.

Love

Κοινοποίηση σε

Περισσότερες Πληροφορίες

  • Δυσκολία Διαδρομής: Έυκολη
  • Διάρκεια Διαδρομής: 7.5 Ώρες
  • Απόσταση Διαδρομής: 19.5 km
  • Περίοδος επισκεψιμότητας: Μάρτιος-Σεπτέμβριος

Τοποθεσία

 
 

Love

Κοινοποίηση σε
Font size selection
  • Sign Up
Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.