Επιλογή Σελίδας

weather 26°C / 79°F Ηράκλειο

Κοινοποίηση σε

#incredible_crete

Με αυτοκίνητο μπορείτε να βρεθείτε στο Μοναστηράκι που βρίσκεται κοντά στην Παχειά Άμμο ανατολικά της εθνικής οδού στην πλάγια του βουνού. Ο μικρός παραδοσιακός οικισμός είναι ιδανική αφετηρία για φυσιολατρικές εξορμήσεις στα βουνά της Θρυπτής που είναι στην πλάτη του. Βαδίζετε νότια του οικισμού στο χωματόδρομο και μετά από λίγο στρίβετε αριστερά στο στενό πεζοπορικό μονοπάτι.

Η διαδρομή κινείται διαγώνια βορειοανατολικά στην πλαγιά και ανεβαίνει στο πευκοδάσος που εφάπτεται στηχαράδρα του Χα. Μόλις βρεθείτε μέσα στο δάσος συναντάται κάθετα στη διαδρομή σας ρέματα που χύνονται μέσα στη μεγάλη χαράδρα (Χα) αριστερά σας. Εδώ υπάρχει πλούσια ορνιθοπανίδα από ωδικά και αρπακτικά πτηνά μέσα σ’ ένα βιότοπο που σε κάποια σημεία παραμένει ακόμα παρθένος. Δεξιά σας ο αγροτικός αυτοκινητόδρομος είναι ο μοναδικός διακόπτης της γαλήνης του παραμυθένιου τοπίου.

Βορειοανατολικά ξεπροβάλουν στην άκρη του πευκοδάσους τα πρώτα σπίτια της Θρυπτής στο κατάφυτο από αμπέλια διάσελο. Χειμωνιάτικο με όμορφη αγριάδα τοπίο, η Άνοιξη ολάνθιστη και μελωδική, το φθινόπωρο και το καλοκαίρι πιο πολύβουο από τους ταξιδευτές και τα καζανέματα των σταφυλιών. Η τσικουδιά και η ρακί ροδίζει τα πρόσωπα των περαστικών, φουσκώνει τις φλέβες και ανθίζει το κέφι.

Μετά την απολαυστική ανάπαυλα κινηθείτε προς τα βορειοδυτικά στο δασικό φυλάκιο, στην κόψη του βουνού για αεροπορική απόλαυση του Μεραμπελιώτικου κόλπου, της Παχειάς Άμμου, της Βασιλικής του Καβουσίου, της Ψείρας……. Επιστρέψτε από τον ίδιο δρόμο και χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία κατηφορίζετε συνεχώς με κάποια προσοχή και απολαυστικές μικρές στάσεις. Το Μοναστηράκι σας περιμένει γαλήνιο και φιλόξενο.!

Love

Κοινοποίηση σε

Περισσότερες Πληροφορίες

Τοποθεσία

 
 

Love

Κοινοποίηση σε
Font size selection
  • Sign Up
Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.