Επιλογή Σελίδας

weather 20°C / 68°F Άγιος Νικόλαος

Κοινοποίηση σε

#incredible_crete

Εγκαταλείπετε την παραλία του Αγίου Νικολάου, διασχίζετε το λεκανοπέδιο των Λακωνίων και ανηφορίζετε την επαρχιακή οδό περνώντας από τους Αμυγδάλους, τα Ζένια και τους κρυμμένους στο πράσινο Έξω και Μέσα Ποτάμους.

Αριστερά υψώνεται το βουνό Τσίβι (1664 μ.) και χαμηλά στην κοίτη του χειμάρρου το χωριό Αδριανός με το ομώνυμο φαράγγι ανατολικά. Ο δρόμος ελίσσεται ανηφορικά και μετά από υψόμετρο 1300 μ. αντικρίζετε μπροστά σας, νοτιοδυτικά, το γνωστό οροπέδιο Λασιθίου.

Τα 17 χωριά του, τα μοναστήρια της Κρουσταλλένιας και της Βιδιανής, το Δικταίο Άνδρο, το υπομινωϊκό Καρφί και ο Αυχένας της Αμπέλου με τους ανεμόμυλους (για το άλεσμα των σιτηρών), το Νύσιμο και το Λιμνάκαρο, το ιστορικό – λαογραφικό μουσείο στον Άγιο Γεώργιο ανήκουν στα αξιοθέατα του μεγαλύτερου οροπεδίου της Κρήτης. Κατά προτίμηση ακολουθήστε δεξιόστροφη κυκλική πορεία (από Κρουσταλλένια – Τζερμιάδων) για να ολοκληρώσετε το γύρο του Οροπεδίου.

Επιστρέφοντας στον Άγιο Νικόλαο θα είστε πλουσιότεροι σε αναμνήσεις και εικόνες της ορεινής Κρήτης. Η ανέπαφη φύση, η χλωρίδα και η πανίδα, το λαογραφικό υλικό, οι καθημερινές παραδοσιακές ασχολίες και οι καλλιέργειες μοιάζουν με κινηματογραφική ταινία που εξελίσσεται καρέ καρέ σε κάθε σας βήμα.!

Love

Κοινοποίηση σε

Περισσότερες Πληροφορίες

  • Δυσκολία Διαδρομής: Έυκολη

Τοποθεσία

 
 

Love

Κοινοποίηση σε
Font size selection
  • Sign Up
Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.